Gelukkig en sportief 2019

Vandaag is de eerste dag van 2019. Een dag waarop heel veel mensen goede voornemens maken en deze vervolgens weer snel laten versloffen. Ook ik neem mij vaak meer voor dan ik uiteindelijk realiseer. Zo had ik mij voorgenomen om in 2018 superfit te worden. Superfit is het niet geworden, wel liep ik op 1 januari 2018 10 kilometer en de Egmond Halve Marathon op 16 januari was uiteraard onderdeel van het loopjaar evenals Groet uit Schoorl  op 11 februari. Een maandje later liep ik de Antwerpen Urban Trail en eind maart de IJsseltrail, 20 kilometer lekker dicht bij huis. En ook de 4 mijl van Emmen in april op het programma, met een weekje later op mijn verjaardag de Utrecht Night Run. Vervolgens werd de IJsselstein halve marathon een DNF wegens pijn in mijn voet. De 4Parken City Nightrun twee weken later zetten een definitieve streep door mijn loopjaar. De volgende ochtend bevestigde de arts van de Spoedeisende hulp mijn vermoeden: gescheurde enkelbanden.

Sportieve doelen 2019
Na een lange periode van vervelende pijn, manklopen en fysiotherapie kan ik nu met steunzolen weer redelijk wandelen. Hardlopen ga ik voor het eerst deze week weer proberen, dus het jaarlijkse uitje naar Egmond zit er helaas nu niet in. Mijn eerste serieuze loop zal de 20 kilometer tijdens de IJsseltrail op 31 maart 2019 worden. Tot die tijd zal ik mijn loopdiscipline weer op gaan pakken en de nodige kilometers gaan maken. Dit jaar wil ik minimaal 2.600 kilometer hardlopen. En als hoogtepunt aan het einde van het jaar de Bello Gallico. Tachtig kilometer door het Meerdaalwoud en Dijlevallei. Dus eigenlijk een heel rustig loopjaar met veel tijd voor herstel. Dus dat zijn mijn hardloopdoelen voor 2019. Nog maar twee trails gepland en verder rustig herstellen. Voor 2020 staat dan in elk geval de Hadrian’s Wall, 111 kilometer rennen langs een muurtje, en misschien wel de volledige Bello Gallico (160 km) op het programma.

Naast het hardlopen, wil ik zeker blijven wandelen en vaker de fiets pakken. Waarbij ik mijzelf als doel stel om in 2019 minimaal 5 miljoen stappen te zetten en 2.500 kilometer op het zadel door te brengen. Samen met de 2.600 kilometer op mijn trail- en hardloopschoenen een, voor zover ik het nu kan overzien, haalbare doelstelling.

Geluk en gezondheid
Aan het begin van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar. Gezondheid en geluk heb je niet altijd zelf in de hand. Hoe je hier mee omgaat wel. Geluk zit hem vaak in de manier waarop je in het leven staat en of je in staat bent om van de kleine en grote gelukkige momenten in het leven te genieten. Hoeveel donkere wolken er ook boven je hoofd hangen, er is altijd ook wel een zonnestraaltje te vinden. Ik heb een geweldige vrouw en dito kinderen. Zes stuks zelfs. Met het vinden van gelukkige momenten zit het voor mij dus wel goed. Gezondheid is een ander verhaal, ernstige ziektes en chronische aandoeningen zijn niet altijd te voorkomen. De zogenoemde welvaartsziektes vaak wel. Overigens een raar woord welvaartsziektes. Ziek worden door niet goed voor jezelf of je omgeving te zorgen heeft in mijn ogen niet zoveel met welvaart te maken. In 2018 ben ik ruim twintig kilo afgevallen door mijn eetpatroon drastisch om te gooien. Gezondere maaltijden en geheel plantaardig. Niet alleen mijn voeding is veganistisch geworden, maar mijn hele leefstijl is vegan. Geen voeding met dierlijke toevoegingen, maar ook geen dierlijke toevoegingen of misbruik van dieren voor de producten die ik gebruik. Een verkenningstocht waar ik nog niet klaar mee ben en waar ik regelmatig iets over zal schrijven op mijn website. En natuurlijk zal ik jullie van tijd tot tijd laten weten hoe het met het realiseren van mijn doelen staat.Categorieën:Running

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Interessante blog. Beste wensen voor het nieuwe jaar. Veel liefde, vriendschap, geluk en een goede gezondheid in 2019.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: