Bijenkorf | Utrecht

Getriggerd door de Facebookverhalen over de vegan broodjes kroket gingen wij lunchen bij de Bijenkorf. En wij waren blij verrast door het aanbod van het restaurant The Kitchen. Bij de ingang stond een groot bord met de tekst ‘De Bijenkorf gaat vegan!’ Dit in het kader van de goede voornemens. Er staat niet zoals bij de meeste warenhuisrestaurants maar één vegan gerecht op de kaart, ze hebben daadwerkelijk wat te kiezen. Bij de Bijenkorf in Utrecht kon je vandaag kiezen voor een vegan Wrap, de vegan sashimi, vegan kapsalon, vegan paddenstoelenburger (van deze weet ik niet 100% zeker of die vegan is, dus zelf even navragen) en dus de vegan draadjesvlees croquette, op de luxe wijze geschreven, het blijft wel de Bijenkorf 😉

Wij namen de kroketten. Waarbij de kok ons netjes vertelde dat de broodjes op de foto niet vegan zijn, maar dat hij uiteraard wel twee vegan broodjes voor ons had. Daarnaast namen wij een patatje kapsalon. Dus ieder een broodje kroket en een halve patat kapsalon. Het broodje kroket was erg lekker. Ik denk dat menige (nog) vleeseter deze niet van een vleeskroket zal onderscheiden en ik zou dan ook niet weten waarom je niet per direct zou stoppen met vleeskroketten eten. Al zijn daar natuurlijk nog heel veel andere redenen voor. Het patatje kapsalon was er ééntje die niet zou misstaan bij de snackbar om de hoek. De patat was uiteraard de luxere versie van vers geschilde aardappel met stukjes schil. Echt voor herhaling vatbaar.

Als afsluiter dronken wij nog een kop koffie. Minpuntje was dat ze alleen sojamelk hadden en geen amandelmelk of havermelk. Omdat het vegan frambozen gebakje ons verleidde, namen wij deze erbij. Een stukje taart met een lekkere zachte cake. Chapeau voor de banketbakker. Ik las op internet dat ze ook vegan cup cakes hebben, maar die hebben wij niet zien staan vandaag.


Al met al zijn wij blij met deze extra lunchplek in het centrum van Utrecht. Wij zullen hier zeker vaker komen. Ook het personeel verdient een compliment. De kok gaf aan dat ze met de broodjes bij de kroket in de fout waren gegaan en dat hier terecht over geklaagd was op sociale media. Maar hij wilde hier alleen maar van leren en hoopt dat een groot deel van het vegan assortiment, dat nu als try-out is geïntroduceerd, blijft. Verder kregen wij, zoals gebruikelijk is bij een zelfbedieningsrestaurant, een wekkertje mee om de gerechten op te halen als ze klaar waren. Maar het personeel kwam zowel het bestek als de gerechten spontaan en met een glimlach bezorgen aan onze tafel.Categorieën:Lifestyle, Out & About, Recensie, Vegan

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: