Trail Walk 20 kilometer

Zondag 31 maart organiseerde IJrun events de IJsseltrail. Je kon je inschrijven voor de 5,6 km, 10 km of 20 km trailrun of een trailwalk van 20 kilometer. Omdat ik nog steeds niet helemaal hersteld ben van mijn enkelblessure besloot ik mee te lopen met de 20 kilometer trailwalk. Een tocht die dezelfde route aflegt als de trailrun, die ik in 2018 had gelopen (zie mijn blog IJsseltrail 2018). Al is het gedeelte door het IJsselbos iets aangepast.

De start en finish waren bij de Korfbalvereniging Fortissimo in IJsselstein. De wandeling begon bij de IJsseloever en liep vervolgens langs diverse eendenkooien, over weilanden, langs unieke kades en langs de IJssel over het Jaagpad, door de jachthaven Marnemoende en tenslotte door het nieuwe en oudere bos van IJsselstein weer terug naar de korfbalvereniging. Het parcours is ongeveer 90% onverhard. Net als vorig jaar was ik verbaasd hoeveel natuur er eigenlijk bij ons om de hoek te vinden is.

Ik liep het rondje van 20 kilometer in 3 uur en 22 minuten, inclusief een korte pauze voor een kort praatje met de vrijwilligers bij de rustplek op het 7 kilometerpunt. Volgend jaar wil ik zeker weer van de partij zijn, maar trek ik mijn hardloopschoenen aan.Categorieën:Walking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: