4 Mijl van Emmen 2018

Op 8 april 2018 vertrekken mijn zoon Sam en ik al voor het middaguur richting Drenthe om deel te nemen aan de 4 Mijl van Emmen. Ik had me bij het inschrijven een beetje vergist in de reisafstand. Ruim 185 kilometer heen en ruim 185 kilometer terug. En tussendoor een rondje van 4 mijl hardlopen. Je moet er wat voor over hebben om deel te nemen aan – volgens de website – ‘het grootste en gezelligste (sport)evenement voor de gehele familie!’. Nu had het grootste gedeelte van mijn familie wat anders te doen of geen zin om mee te gaan. Dus met zijn tweetjes maken we er een mooie middag van.

GP020037_Moment(2)Rond kwart voor twee zijn wij in het zonovergoten Emmen. Op nog geen 100 meter van de start kunnen wij de auto kwijt in de parkeergarage. Omkleden bij de auto en spullen veilig in de kofferbak, onder het toeziend oog van de vele camera’s. Nog even een sanitaire stop in één van de vele cafés en wij zijn er klaar voor. Op het Raadhuisplein is het redelijk druk en er hangt inderdaad een gezellige sfeer. De finish is midden op het plein, waardoor er veel hekken staan en het enigszins een uitdaging is om door de menigte de start te bereiken. Ondanks dat het feest vanaf 13:00 uur los is gebarsten en de mannen van Buurman & Buurman een flinke beat hebben opgezet wordt er weinig gedanst.

GP020037_Moment

De start is aan het begin van de  Hondsrugtunnel. De zweetdruppels vloeien al redelijk, doordat het zonnetje flink schijnt, er geen schaduw is en de wanden van de tunnel de warmte vasthouden. De gezamenlijke warming-up had wat mij betreft achterwege kunnen blijven. Maar de bijbehorende beats verhogen wel de sfeer. Om ongeveer 14:45 uur kunnen wij vertrekken. Eerst de verlichte tunnel door en vervolgens via een sfeervol straatje naar het dorpje Westenesch. Van Westenesch, een van de Emmer Essen, naar het Oranjekanaal. En via het kanaal naar één van de oudste vijf dorpen van Nederland, Noordbarge. Via de Schapenveenweg weer terug naar Westenesch en voor je het weet sta je weer bij de finish op het Raadhuisplein.

20180409_064504

Waarschijnlijk lopen wij de 4 Mijl van Emmen volgend jaar niet. Maar dat heeft dan alleen te maken met de reisafstand. Heel Emmen was uitgelopen. Of dit kwam door het mooie weer of door de beats van het festival kan ik niet zeggen. Maar het enthousiaste publiek maakt de 4 mijl voor de Emmenaren zeker de moeite waard.Categorieën:Events, Hardlopen, Movie, Recensie, Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: