IJsselTrail 2018

Zondagochtend 25 maart om 08:00 uur stap ik op de fiets om de IJsselTrail te gaan lopen. Na acht kilometer fietsen, kom ik bij het restaurant van jachthaven Marnemoende. Er hangt een ongedwongen sfeertje. En aangezien er maar 125 lopers mee mogen doen aan de 20 kilometer is het niet zo’n gedrang als bij de meeste runs waar ik aan mee heb gedaan.

GOPR0031 (2)

Ik zie er wel een beetje tegen op. Een trail over 20 kilometer is vaak zwaarder dan een halve marathon. En juist de halve marathon van Utrecht heb ik een week geleden laten schieten omdat ik nog niet voldoende hersteld ben van een voetblessure. En dus verschijn ik nu eigenlijk nagenoeg ongetraind aan de start.

Om iets over negenen wordt er afgeteld van tien naar nul en gaat de loop gemoedelijk van start. Eerst de brug op en langs de haven en door een achtertuin richting het nieuwe en oudere bos van IJsselstein.

GP010031

Het nieuw aangeplante bos is nog erg kaal. De boompjes zijn nog jong, maar dit gebied heeft zeker potentie om een leuk stukje trailbos te worden. Het oudere bos heeft gelijk wat meer sfeer, maar is ook wel een heel stuk modderiger. Fijn dat ik mijn trailschoenen aan heb getrokken.

Na ongeveer vijf kilometer zijn wij het bos uit en steken de weg over om langs de Hollandsche IJssel vervolgens de Eitersesteeg op te draaien. Dwars door het Kasteelkwartier, een stukje van een paar kilometer met wat meer verharde weg. Jammer.

GOPR0032 (7)

Maar gelukkig zijn we snel weer in de weilanden en lopen we over onverharde unieke kades, over weilanden, langs eendenkooien en weer langs de IJssel over het Jaagpad.

Na zo’n twaalf kilometer heb ik de groep lopers moeten laten gaan en vervolg ik alleen de weg. Mijn conditie is niet optimaal. Niet zo verwonderlijk zo zonder training. Met nog enkele lopers achter mij bezet ik de achterhoede. Voordeel is dan wel dat ik optimaal kan genieten van de mooie natuur. Enkele paadjes moet ik zeker onthouden om later nog eens in een trainingsrondje mee te nemen. Ruim binnen de limiettijd, maar wel als één van de laatsten kom ik na 20 kilometer over de finish. De lopers hebben het terras aan het water bezet en het is nog steeds erg gezellig.

GOPR0035

De IJsseltrail is zeker een loop die ik vaker ga lopen. Lekker dicht bij huis, vriendelijke vrijwilligers en een mooie route.Categorieën:Events, Hardlopen, Movie, Trailrunning

2 replies

  1. Hi, ik heb de 10k gelopen afgelopen zondag. Mooi evenement en ik heb zeker genoten. Het weer zat heel erg mee en ja…vanuit Utrecht is het natuurlijk een kippeneindje met de fiets voor een loopje. Volgend jaar zeker weer voor mij.

    Like

Trackbacks

  1. Gelukkig en sportief 2019 – Sweat and be fit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: