NUTRITAPE SPORTVOEDING PATCH

Van MudSweatTrails Store kreeg ik de mogelijkheid om de sportvoeding patches van Nutritape te testen. Een grote pleister (6×14 cm) vol met vitamine B1, B5 en Branched Chain Amino Acids (BCCAA’s). Deze laatste zijn beter bekend als de vertakte keten aminozuren. Het gaat dan om de aminozuren L-Leucine, L-Valine en L-Isoleucine. Net als de andere
essentiële aminozuren, kan het lichaam de BCAA’s niet zelf aanmaken. Het is daarom aan te raden om dit aan te vullen als je fanatiek aan te sporten bent. Deze BCAA’s helpen kramp voorkomen.

Doordat de voedingsstoffen transdermaal (door de huid) worden opgenomen in de bloedbaan, ontlast je de maag en voorkom je maagproblemen, waar lopers wel eens last van krijgen als ze onderweg eten, drinken of een gelletje nemen. Nutritape bevat overigens geen
sporen van melk, eieren, gluten of noten. En is geheel vegan.

Ik had het setje met Nutritape patches al een weekje in thuis, maar het testen van dit product vergt wel een loop van enige omvang. Ik plakte de tape op de buitenkant van mijn bovenbeen en ging de deur uit voor een langzame duurloop van 20 kilometer. Volgens de verpakking begint de werking ongeveer 5 minuten na het plaatsen van de patch op de huid en houdt die ongeveer 20 uur aan. Uiteraard afhankelijk van de inspanning en het gewicht van de atleet. Bij zeer zware inspanning of een zeer lange loop, kun je ook op beide benen een patch plakken.

Over de 20 kilometer deed ik ongeveer 2 uur. Al die tijd heb ik de patch niet gevoeld. Het was al weer wat langer geleden dat ik 20 kilometer zonder pauze had hardgelopen. Of het aan de sportvoeding patch lag dat ik deze afstand zonder onderbreking heb gelopen en daarbij geen gelletje of iets anders nodig had, is na één test niet echt te zeggen. Daarvoor zou ik vaker met én zonder tape moeten lopen.

Op de verpakking staat dat je de tape ongeveer 20 uur moet laten zitten en dat je er gewoon mee kan douchen. Mijn tape was tijdens het lopen wel enigszins los gegaan en ging tijdens het douchen eraf. De oorzaak hiervan kan natuurlijk zijn dat de ruim twee uur durende duurloop in de stromende regen was en dat de vrij krachtige wind mij van alle kanten probeerde omver te blazen. Ook had ik mijn huid niet met alcohol schoongemaakt wat volgens de verpakking wel zou moeten.

Omdat er twee patches in de verpakking zitten, kan ik nog een keer testen. Dit zal ik volgende week zondag doen tijdens de Singelloop in Utrecht. Er is daar geen dopingcontrole, maar het is goed om te weten dat Nutritape na maanden testen in de laboratoria van LGC groep (Verenigd Koninkrijk) het Anti-Doping certificaat heeft ontvangen.

Kortom: het is lastig om na één keer testen een oordeel te geven over de Nutritape sportvoeding patch. Directe opname in de bloedbaan en geen geknoei onderweg met gelletjes en reepjes is wel een voordeel. De prijs van € 14,95 voor twee patches is een nadeel. Maar te overzien als je de patch alleen tijdens de wedstrijden die er toe doen gebruikt.Categorieën:Lifestyle, Producten, Producten, sport, Vegan

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ik zag de tapes ook voorbij komen, helaas nog niet zelf getest.
    Ik ben wel bang dat ik met alleen tapes als voeding de man met de hamer toch wel ga tegenkomen na een tijdje.

    Like

  2. Ik zag de patches ook voorbij komen, helaas nog niet zelf getest.
    Het ziet er interessant uit, maar ik ben toch bang dat met alleen de tapes toch de man met de hamer ga tegenkomen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: