Sluizenloop Nieuwegein (10km)

Zondag 15 september liep ik samen met Sam de Sluizenloop in Nieuwegein. Een echte thuiswedstrijd waar wij dan ook op de fiets heengingen. Om kwart voor drie stalden Sam en ik onze fiets bij de scouting van fort Vreeswijk en haalden ons startnummer en chip voor aan de schoenveters op. Bij het ophalen van het nummer kreeg je ook een stappenteller. Leuke gadget, maar zeker niet nodig. Bijna alle lopers hebben een hardloophorloge of ander soort smartwatch met stappenteller. Maar goed, er is vast wel iemand te vinden die deze wil hebben.

Ruim op tijd liepen wij richting de start en we kwamen al redelijk veel bekenden tegen. Nieuwegein is wat dat betreft net een klein dorp en heel hardlopend Nieuwegein stond aan de start. Langs de kant stonden ook redelijk wat bekenden en ook bij de vrijwilligers zag ik bekende gezichten. Leuk? Eigenlijk niet zo, ik ben nog niet super fit en loop daarom liever in de anonimiteit. Na nog even gepraat te hebben met de oud-docente Nederlands van Sam liepen wij het startvak in.

Ongeveer 10 minuten voor de start begon de gezamenlijke warming-up. Beetje heen en weer bewegen, beetje strekken en daar klonk het startschot al. De eerste 200 meter gingen gelijk redelijk straf omhoog de dijk op en bij de Prinses Beatrixsluizen weer naar beneden. Over het industrieterrein De Wiers weer terug naar het startpunt in het oude dorp. Hier zat de eerste 4 kilometer erop. Daarna volgde een lus van ongeveer een kilometer over de Dorpstraat en toen waren wij weer terug bij het startpunt. De lopers die 5 kilometer liepen waren nu klaar. Wij hadden gekozen voor de 10 kilometer en moesten dus nog een keer dezelfde twee rondjes lopen.

Na net iets meer dan 1 uur kwam ik als 24-ste in mijn leeftijdsklasse over de finish. Het viel mij op zich wel mee hoe zwaar het was en met wat meer inspanning hadden wij binnen het uur kunnen finishen. De route zelf viel mij een beetje tegen. Met iets meer creativiteit hadden ze er een mooie route van tien kilometer van kunnen maken. Misschien iets minder leuk voor het publiek (nu kwamen wij vier keer langs de start/finish) maar wel leuker voor de lopers. Ik deed twee keer eerder mee met de Sluizenloop, in 1982 en 1986. Waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik weer aan de start stond, weet ik eigenlijk niet. De Sluizenloop is best een gezellig en voor mij ideaal dichtbij gelegen hardloopevenement. Misschien dat ik volgend jaar maar weer mee moet doen.Categorieën:Evenementen, Events, Running, sport

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: