Urban Culture Run Utrecht

Gisteren liep ik met mijn zoon Sam de Urban Culture Run Utrecht. Een loop van net iets meer dan 10 kilometer door de binnenstad van Utrecht. Dwars door kelders en keukens, langs backstages, over podia en door museumcollecties.

Sam en ik startte in wave 8 om vijf over half tien. Wij waren een half uurtje van tevoren aanwezig om onze startnummers op te halen en om Jasper die in wave 1 startte succes te wensen.

De start zelf was in hal 1 van de Jaarbeurs. Het nadeel van binnen starten is dat het even duurt voordat de gps van mijn horloge de satelliet heeft gevonden. Dus een precieze afstand of tijdmeting zat er niet in. Maar dat is ook niet de bedoeling van een funrun door de stad.

Na een rondje door de lege hallen van het Jaarbeursgebouw liepen we via de trappen van het centraal station het Stadsplateau op, om vervolgens dwars door Bistro Centraal en Hoog Catharijne uit te komen bij Tivoli Vredenburg. Hier gingen wij via de zijingang naar binnen, de trappen op en uiteraard ook weer af, door de zaal met dreunende bassen en door de hoofdingang naar buiten. Via een klein steegje kwamen wij vervolgens op de Oude gracht. De route vervolgde zich door de kelder van de Winkel van Sinkel. De achteruitgang bracht ons op de Neude. Door Hutspot, StayOkay (uitslapen was er vandaag niet bij voor de jongeren), het Stadhuis en de Domtuin naar de Schuur, waar poppentheatervoorstellingen plaatsvinden. Na de Schuur renden wij langs de megaNijntje van het Centraal Museum richting én door het Catharijne Convent en In de Ruimte. Binnengekomen bij Hotel Karel V stond de butler klaar om ons de weg te wijzen richting de oorverdovende orgels van Museum Speelklok. Terug op de Oude gracht liepen wij de Centrale Bibliotheek binnen om de trap op te hollen richting het monumentale glas-in-looddak. Dit allemaal onder het geluid van live voorgelezen gedichten. Die eigenlijk niet te verstaan waren, maar dat kan ook komen door mijn gehijg na zoveel traptreden. Na de bibliotheek nog een rondje door De Inktpot en over de Moreelsebrug terug naar de Jaarbeurs. En klaar was het rondje alweer.

We hebben er net iets meer dan een uur over gedaan om de 10 kilometer met 762 traptreden te lopen. Niet snel, maar wel in sneltreinvaart de hotspots van de Utrechtse Binnenstad van binnen en van buiten gezien. Een leuke manier om iets van de stad te zien.Categorieën:Events, Running, sport

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: