Antwerp Urban Trail

Zondagmorgen 11 maart 2018 vroeg in de morgen stappen mijn zoon Sam en ik in de auto richting Antwerpen voor de Antwerp Urban Trail. Na anderhalf uur hebben wij de parkeerplaats bereikt. Volgens de organisatie zou hier een tram moeten rijden. Er is wel een trambaan, maar omdat het zondag is, rijdt de tram niet echt frequent. Dan maar een stukje lopen. Na 20 minuten lopen bereiken wij de Shelter in Park Spoor Noord, alwaar wij ons startnummer en T-shirt op kunnen halen. Dit verloopt redelijk snel.

20180311_093142Als in de parkloods aankomen om onze kleding in te leveren, komen wij Jasper, Bram en Eric tegen. Ook zij starten in wave vier. Jasper en zijn zoon Bram lopen de zeven kilometer. Eric, Sam en ik gaan voor de volle twaalf kilometer. Om iets voor 10:00 uur staan wij in het startvak. Ondanks dat er tien waves zijn, verloopt de start niet erg snel. De fuik die ze hebben gemaakt, is wel erg smal. Al snel blijkt de keuze van de organisatie om wandelaars en hardlopers gelijktijdig te laten starten niet echt een verstandige keuze. De hardlopers onderling houden redelijk rekening met elkaar en laten elkaar passeren. De wandelaars lopen echter gerust met vier personen naast elkaar en iemand er langs laten gaat niet van harte.

Als eerste locatie doen wij bibliotheek Permeke aan. Het is hier al redelijk druk en het duurt lang voordat je naar binnen kan. Na de bibliotheek loopt de route via de Athenazaal, de bioscoop en paleis op de Meir naar Horta Grand Café. Al met al een leuke route. 20180311_111551De Botanische tuin daarna valt een beetje tegen. Na nog een aantal locaties, waaronder het fotomuseum komen wij aan bij The Tomorrowland Offices. De medewerkers hebben er veel werk van gemaakt om ons een warm welkom te geven. Het kostte wel erg veel tijd. En met hardlopen had het inmiddels niet echt veel meer te maken.

Na The Tomorrowland Offices stonden er nog negen locaties op het programma. Waaronder Café Pelikaan. Erg leuk dat een café ook de deur openzet voor de lopers. Maar het was zo druk binnen met wandelaars die pauze hielden dat van de voordeur bij de achteruitgang komen een hele opgave was. De finish was weer bij de parkloods. Na een lunch en even nakletsen weer richting auto en terug naar het midden van Nederland.

Al met al een leuke loop. Maar de organisatie heeft nog wel wat huiswerk te doen voor de volgende keer. Niet alle locaties waren even geschikt voor de grote groepen lopers. Te smalle doorgangen en te veel oponthoud op de vele trappen. GOPR0022De combinatie wandelaars en hardlopers was niet echt succesvol. Ook onderweg zou wat meer doorstroming wenselijk zijn. De klaarovers gaven de auto’s redelijk vaak voorrang en de meeste stoepen waren te smal om op te lopen. Iets waar de organisatie niets aan kon doen, maar wat wel jammer was, is dat een groot gedeelte van het gekozen gedeelte in Antwerpen in de stijgers staat en er veel wegwerkzaamheden waren.

Hieronder een korte impressie van de Antwerp Urban Trail.

 Categorieën:Evenementen, Events, Hardlopen, Movie, Running

1 reply

Trackbacks

  1. Gelukkig en sportief 2019 – Sweat and be fit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: