Groet uit Schoorl Run 2018

Afgelopen zondag was de 41-ste editie van de Groet uit Schoorl Run. De afgelopen 40 keer was ik er niet bij. Maar deze keer was ik van plan om een nieuw persoonlijk record op de 10 kilometer te lopen. Mijn snelste 10 kilometer staat op 53 minuten en 6 seconden. Dus niet zo heel snel. Zeker niet in vergelijking met Michiel Butter die als beste Nederlander over de streep kwam in 29 minuten en 12 seconden. Helaas gooide een aanhoudende blessure aan mijn voet roet in het eten en moest ik het doen met een rustige loop met ingetapete voet. Een bijkomend voordeel was wel dat ik iets meer dan een uur de tijd had om uitgebreid de omgeving in mij op te nemen.

Groet uit Schoorl_Gemiddeld_Moment(2)Rond een uur of 12 vertrokken wij vanuit het midden van het land naar Schoorl. Omdat zowel mijn zoon Sam als een vriend, Stijn, meeliep en wij ook twee supporters bij ons hadden, besloot ik ondanks het reisadvies van de organisatie toch maar met de auto naar Schoorl te gaan en zo vijf euro per persoon pendelbuskosten uit te sparen. Gelukkig hadden veel andere lopers en supporters wel het advies ter harte genomen en konden wij vlak naast het start/finishgebied parkeren.

De ruime sporthal bood voldoende ruimte om rustig om te kleden, nog even op te warmen en de tas achter te laten. De startvakken waren dichtbij en rond half drie schoven wij startvak rood in. Een aangenaam waterig zonnetje en een redelijk blauwe lucht maakten dat ik zin kreeg om te starten. Groet uit Schoorl_Gemiddeld_MomentVoor Stijn was het zijn eerste loopevenement en de eerste keer dat hij 10 kilometer zou gaan lopen. De eerste 4 kilometer trokken wij gezamenlijk op. Rond dit punt ging de route wat meer omhoog en besloot ik mijn voet toch maar even wat rust te geven. Sam en Stijn gingen gezamenlijk verder.

De eerste kilometers door het dorpje Schoorl gingen na 2,5 kilometer over in het duingebied de Schoorlse Duinen. Een mooi gebied om doorheen te lopen. Vanaf kilometerpunt 8 slingert de route door de pittoreske oude dorpskernen Groet en Bregtdorp naar de finish in Catrijp.

Bij de finish kwam ik Sam en Stijn weer tegen. Tien minuten voor mij gefinisht onder de 55 minuten en enigszins teleurgesteld dat de beloning geen medaille was, maar een handdoek. Of ik er volgend jaar weer bij ben, weet ik nog niet. Maar als dat zo is, dan zal het de 30 kilometer worden, zodat ik meer van de duinen kan zien.Categorieën:Events, Hardlopen, Movie, Recensie, Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: