Utrecht Night Run

Al enige tijd geleden had ik de Utrecht Night Run langs zien komen, maar had mij min of meer bewust niet ingeschreven. Niet dat het mij geen leuke loop leek, maar omdat ik op 13 april ook jarig ben en er dan altijd wel wat visite langskomt. Echter, vrijdagmorgen zag ik de oproep van Erik op facebook dat hij niet mee kon lopen wegens een blessure en hij zocht iemand om zijn plek in te nemen. Zo kon het dus gebeuren dat ik ’s avonds nog voordat de visite weg was, samen met twee van mijn zoons (Joran en Sam) in de tram stapte richting het Domplein in Utrecht.

Om kwart voor 10 waren wij op het Domplein en waren onderweg al flink wat lopers tegengekomen. Wat een vrolijk gezicht al die lopers met een headlight en glow-armbandjes. Het startnummer en bijbehorende verlichtingsattributen waren snel opgehaald. Even snel omkleden en ik was er klaar voor. Neef Jasper en zijn zoon Bram waren ook van de partij. Maar omdat zij vlak voor de start hun tas nog weg gingen brengen, was ik ze in de drukte al snel kwijt.

20180413_222109Ik start in de laatste startwave om 22:20 om samen met een grote groep deelnemers de binnenstad van Utrecht te doorkruisen. Voor mij geen onbekend terrein. Ik kom hier mijn hele leven al, maar in het donker hardlopen in de binnenstad doe ik niet vaak.

20180413_213854De route loopt zoals gezegd dwars door de binnenstad, langs de Nieuwegracht, de Oudegracht en door het Lepelenburg. Verrast was ik dat wij dwars door Hoog Catharijne gingen en over het nieuwe Stationsplein. Onderweg was er veel aandacht besteed aan de aankleding. Zo stond Mobiele DJ Utrecht langs het parcours, maar ook jongleurs, de Magic Bubble Show, beamerprojectie en een sambaband. Na de finish op het Domplein was er nog een Afterparty. Omdat Joran en Sam de volgende dag weer vroeg op het voetbalveld moesten staan, hebben wij deze aan ons voorbij laten gaan.

De Utrecht Night Run was een leuke afsluiting van mijn verjaardag. En een mooie start van een sportief jaar. Een jaar waarin ik mij wil gaan ontwikkelen tot een Ultra trailrunner.Categorieën:Events, Recensie, Running

1 reply

Trackbacks

  1. Gelukkig en sportief 2019 – Sweat and be fit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: