IJsselsteinloop 2018

Al weer drie weken geleden (op 19 mei) was de IJsselsteinloop. Al twee keer eerder liep ik de halve marathon in IJsselstein. Maar nooit eerder had ik er zo’n zwaar hoofd in. Mijn blessure heeft er stevig ingehakt en de laatste maanden heb ik echt veel te weinig getraind. Ik twijfelde of ik de afstand om zou zetten naar de 10 kilometer. Zou de halve nog niet te veel zijn?

Ongeveer driekwartier voor de start kom ik op de fiets aan in IJsselstein. Het is wel al gezellig op het plein voor het Fulcotheater. Omdat wij afgesproken hebben tijdens deze loop het tweede filmpje op te nemen voor ons project ‘van 111 kilogram naar 111 kilometer’ is Jasper al aanwezig. Voor de start nemen wij een kort interview op. Grappig hoeveel bekijks zo’n grote camera geeft.

Sweat and be fit - IJselsteinloop_MomentVoordat ik het weet, sta ik bij de start en klinkt het startschot al en ga ik op weg. Vanaf de eerste stappen voelen mijn benen aan als twee loden pijpen. De eerste kilometers ga ik met minder dan vijf minuten per kilometer echt veel te hard. Dat moet ik dan ook na een half uur, rond het 5 kilometer punt, al bezuren. Ik moet echt even wandelen. Vijf kilometer en dan al even wandelen. Wat doe ik hier? Na 200 meter wandelen, pak ik het lopen toch maar weer op. Maar echt hard gaat het niet meer. Bij het 10 kilometerpunt ben ik al 1 uur en 5 minuten onderweg. Eigenlijk zou ik gewoon moeten stoppen, maar dat is eigenlijk mijn eer te na. Nog maar even 200 meter wandelen en daarna weer verder. De 200 meter worden er zeker 500. Dit heeft eigenlijk niets meer met hardlopen te maken. Bij de 14 kilometer begint mijn voet toch wel weer erg veel pijn te doen. Nog even doorbijten. 15 kilometer…. zal ik maar stoppen? Nog even…. 16,2 kilometer en dat was hem dan. Mijn eerste DNF (Did Not Finish).

GOPR0058_Moment

Met de auto van de bezemwagen naar de finish. Ze hebben helaas geen dekens in de auto, anders zou ik mij hier onder verstoppen. Hoe dan ook, niet mijn mooiste herinneringen aan een loop. Ik neem mij voor om in het najaar de route gewoon nog een keertje te lopen om deze ervaring weg te poetsen. Het filmpje is volgens mij dan wel weer heel gaaf geworden.Categorieën:Events, Hardlopen, Movie, Recensie, Running

1 reply

Trackbacks

  1. Gelukkig en sportief 2019 – Sweat and be fit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: