Brothers Cider

De komende periode zal ik steeds meer producten onder de loep nemen en onderzoeken of er dierlijke stoffen zijn gebruikt. En zo ja, welke alternatieven er zijn. Vorige week schreef ik een blog over het klaren van wijn. Ook ciders zijn helaas niet altijd veganistisch omdat er dierlijke producten gebruikt worden om te klaren. Welke alternatieven er zijn om te klaren lees je in mijn vorige blog.

Door Sprankelend werd ik gewezen op de ciders van de broers Francis, Jonathan, Matthew en Daniel. Geheel veganistische ciders die verkocht worden onder de naam Brothers. Al veertien generaties lang streeft deze familie uit Somerset naar de productie van lichte en verfrissende ciders door middel van het gebruik van verschillende fruitsoorten. Er wordt continue gezocht naar nieuwe en vooral verrassende recepten. In 1995 begonnen de broers met het verkopen van hun Pear cider op het Glastonbury Festival. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een internationaal product dat in meer dan twintig landen wordt verkocht.

Engeland is nog steeds één van de toplanden als het gaat om ciders. Ter vergelijking: in Frankrijk gaat er 64 miljoen liter per jaar over de toonbank tegenover 600 miljoen liter in Engeland. In Nederland zie je een opmars van ciders. In 2017 zelfs een groei van 128%. Reden te meer om er met zijn allen voor te zorgen dat als er ciders verkocht en gedronken worden deze allemaal vegan zijn. Via Sprankelend kreeg ik de volgende smaken om te proeven: pear, toffee apple, coconut lime, wild fruit, cloudy lemon en strawberry.

Klaar voor Oud & Nieuw met een drankje en een vegan appelflap

Wij waren verrast door de zachte, frisse smaak. Zowel gekoeld als op kamertemperatuur waren ze lekker en smaakten naar meer. Kokos als smaak (in combinatie met limoen) was voor ons wel even wennen. Of dat voor herhaling vatbaar is, wij denken van niet. De Wild Fruit is tot nu toe favoriet. Weest gerust, Saskia en ik delen de flesjes, we denken ook deze dagen aan onze gezondheid. Enkele van deze ciders zijn trouwens ook op de tap verkrijgbaar, maar ik ben ze nog niet tegen gekomen.

Op de website van Brothers staan enkele recepten om te koken met ciders. Helaas wordt hier nog veel vlees gebruikt. Jammer en zeker niet nodig. Ik ga de komende maanden zeker wat vegan recepten naar de makers van Brothers Cider mailen, zodat hopelijk hun website net zo vegan wordt als hun ciders.

Wist je overigens dat je ciders ook heel goed warm kunt drinken? Je krijgt dan een zogenaamde mulled cider (ook wel wassail of wintercider genoemd). Kies hiervoor uit een appel of een peren cider en warm deze op met kardemom, kruidnagels, allspice (piment), gember, nootmuskaat, kaneelstokjes, appelschijfjes (voor garnering), en (eventueel) sinaasappelschilletjes. Even tegen de kook aan brengen en vervolgens 15 minuutjes laten trekken. Nog wat kleine stukjes appel toevoegen, inschenken en warm serveren. Proost!

Giveaway
Sprankelend heeft mij ook wat flesjes gegeven om met mijn lezers te delen. Op mijn Facebookpagina en Instagram vind je een giveaway waarbij je kans maakt om deze flesjes Brothers Cider te winnen.Categorieën:Food & Drinks, Lifestyle

Tags: , , ,

1 reply

  1. Heerlijk samen met mijn man. Ik mag ivm coeliakie geen bier drinken en dit is dan de perfecte vervanger! Zelfs de flesjes lijken zelfs op een pintje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: