Beukenburgerpad

Op 12 oktober stond er wandeling van ongeveer 15 kilometer in mijn trainingsschema. Enthousiast geworden van het Eendenkooienpad besloot ik opnieuw een klompenpad te lopen. Dit keer werd het het Beukenburgerpad. Volgens de website een wandeling van 14,5 kilometer. Omdat de zaterdag vaak vol zit met het langs de lijn aanmoedigen van drie voetballende zoons moest de route vroeg in de ochtend gewandeld worden.

Om kwart over zeven parkeerde ik op parkeerplaats Groenekanseweg bij het viaduct onder de A27 (ter hoogte van Groenekanseweg 40), het startpunt van de route. De parkeerplaats was leeg op de groente- en fruitkraam, die al open was, na. Het was inmiddels aardig gaan regenen. Maar goed, dat zou mij er niet van weerhouden om de route te gaan lopen.

De eerste kilometers volgt de route de Groenekanseweg en na ongeveer twee kilometer volgt de afslag naar de Hooge Kampseplas. Bij de plas zelf zijn ze aan het graven en van de plas zelf is hierdoor niet veel te zien. De route schampt daarna even Fort Voordorp om vervolgens langs de voetbalvelden van FC De Bilt weer op de Groenekanseweg uit te komen. De eerste vijf kilometer was het nog redelijk donker, maar ik heb niet het idee dat ik veel heb gemist. Bijna alleen verharde padden en veel wandelen op het fietspad langs de doorgaande weg.

Ongeveer bij het vijf kilometerpunt gaat de route de Beukenburgerlaan op. Dit is wel een hele mooie laan, die overgaat in een bospad. De route neemt de afslag bij Dierenpension Buitenhove, om na een kilometer bos weer op de Beukenburgerlaan uit te komen. Bij het acht kilometerpunt gaat de route verder langs de Nieuwe Weteringseweg (de N234). Gelukkig duurt dit maar één kilometer en gaat de route daarna het fietspad op de Lindenlaan op. Doordat er een smal onverhard paadje naast het fietspad wordt gekozen en het pad af en toe het bos in gaat, loop je wel door de natuur. Na een stukje woonwijk kom je weer uit op de Groenekanseweg, waarna ik na een kilometer weer terug ben bij mijn auto.

De route blijkt niet langer te zijn dan 13 kilometer. Of ik dat erg jammer vind, weet ik eigenlijk niet. Ondanks dat de route over enkele echt mooie paadjes in het bos gaat en ik het heerlijk vind om in het bos te lopen en even helemaal niemand tegen te komen, viel deze route mij wel een beetje tegen. Te veel langs de drukkere wegen en te veel asfalt. En ondanks dat de route maar 13 kilometer was, mogen van mij de eerste 5 kilometers wel vervallen.

Weet jij een leuke wandelroute binnen een straal van 25 kilometer rond Nieuwegein? Laat het mij weten en wie weet schrijf ik de volgende keer over jouw favoriete wandelroute. Categorieën:sport, Walking

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: