PALO 61

Wijnvoordeel wees mij op de wijnen van PALO 61 en stuurde mij twee flesjes om te proberen. Nu zijn er heel veel wijnen op de markt en gelukkig ook steeds meer wijnen die vegan zijn. Wat nieuw is, is dat de nieuwe wijnserie PALO 61 niet geheimzinnig doet over wat er in de fles zit. De hoeveelheid suikers en calorieën en de koolhydraten en andere voedingswaarden, het staat allemaal op het etiket. En dat is uniek in Europa. Daarmee komt wijnmaker Piergiorgio Castellani als eerste met een wijn op de markt die tegemoet komt aan de wensen van de Europese Unie. PALO 61 is helder over wat je drinkt. Wat mij betreft een voorbeeld voor andere wijnhuizen.

De druiven die zijn gebruikt voor de wijnen van PALO 61 zijn biologisch geteeld en de wijnen zijn vrij van toegevoegde suikers en kleur-, geur- en smaakstoffen. De PALO 61 Rosso No. 7 is een diep robijnrode wijn gemaakt van de eeuwenoude en inheemse druif Ciliegiolo. En de PALO 61 Bianco No.8 Toscana IGT is gemaakt van de druifsoorten Trebbiano en Viognier.

Het alcoholpercentage is 13% voor de rode en 12% voor de witte wijn. Dus voor de achttien plussers onder ons zou af en toe een glaasje geen probleem moeten zijn.

Als je de fles open wilt maken heb je wel een kurkentrekker nodig, dus wil je de wijn meenemen tijdens een picknick in het park vergeet deze niet in te pakken. Over de smaak valt uiteraard te twisten. De smaak is zeker niet verkeerd, maar ik heb wel eens lekkerdere wijn gedronken. Wil je de wijnen zelf proeven; ze zijn exclusief verkrijgbaar bij Wijnvoordeel.Categorieën:Food & Drinks, Lifestyle

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: