Gys | Voorstraat Utrecht

In de facebookgroep Vegan Utrecht hadden wij al enkele keren het restaurant Gys langs zien komen. Omdat wij graag nieuwe lunchplekken uitproberen, stond Gys op ons verlanglijstje. Vooral vanwege het concept voornamelijk veganistisch en dan ook nog biologische streekproducten. Omdat op de website nog de oude kaart stond, stuurde ik ze een avond van tevoren een berichtje om de kaart op te vragen. De nieuwe herfstkaart zat vervolgens binnen tien minuten in mijn mail.

20181106_121702

Gys heeft in Utrecht twee vestigingen (Voorstraat 77 en Amsterdamsestraatweg 113), wij besloten naar de Voorstraat te wandelen. Klein stukje uit het centrum, maar zeker goed te lopen vanaf het centraal station. Omdat wij trek hadden waren wij er al rond 12:00 uur. De zaak was nog bijna leeg. Wij werden vriendelijk ontvangen en kozen beide voor muntthee en de club sandwich met tomaat, ui, seitan, bacon van oesterzwam, avocado, vegan mayo en zoete aardappelchips. De zoete aardappelchips was heerlijk, bijna jammer dat er zo weinig bij zat. De sandwich zelf was wel erg groot en had lekker veel sla ernaast. Een uitdaging om enigszins fatsoenlijk te eten door de drie laagjes brood en het vele beleg. Smaken verschillen natuurlijk, maar wij waren blij met onze keuze.

20181106_123005

Omdat ik een vrije dag had en er geen andere zaken op het programma stonden, namen wij nog een toetje met een glas wijn. Op de kaart staat niet vermeld of de wijn vegan is. Navraag leverde op dat alle wijnen op de kaart dat wel zijn. Het zou handig zijn als ze dat dan ook op de kaart vermelden. Saskia nam als dessert de Gys Snicker (vanille-ijs, caramelsaus, chocolade, pinda) en ik ging voor de Perencrumble (sojahangop, rabarberijs, topinamboer, chocolade). Het dessert zag er heerlijk uit. Al was het wel een flinke portie. De smaak was zoals het eruit zag, ik vond alleen zelf de sojahangop niet zo lekker. Ook de zoute smaak van de chocolade viel bij mij iets minder in de smaak. Jammer dat het zo’n groot toetje was, want een gedeelte van Saskia’s toetje ging terug naar de keuken.

20181106_131638     20181106_131601

Al met al een sfeervol ingericht restaurant met vriendelijk en behulpzaam personeel, waar je als veganist wel aan je trekken kunt komen. De porties zijn wat aan de grote kant en niet heel goedkoop. Zou hier een causaal verband tussen bestaan? Wel een tip, als je het voor het kiezen hebt, ga dan niet bij het tafeltje naast het koffieapparaat zitten. De herrie en de stoom zijn niet bevorderlijk voor de sfeer aan je tafel. Wij zaten gelukkig op een heerlijk plekje in de hoek.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. wahhhh ik moet een keer naar Gys.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: