SNCKBR | Utrecht

Al enkele keren zijn wij bij SNCKBR in Utrecht geweest. En toch had ik er nog geen blog over geschreven. Tijd om dat recht te zetten. SNKBR is een 100% vegan restaurant in het centrum van Utrecht. En zoals ze zelf op hun website schrijven “SNCKBR maakt met duurzame ingrediënten comfort food dat finger licking good is, maar ook matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en E-nummers en, waar mogelijk ook nog glutenvrij en koolhydraatarm. SNCKBR biedt een grote variëteit aan gerechten en is altijd vrij van bullshit. Het is zelfs niet bereid in een omgeving waar bullshit verwerkt wordt.” Ondanks onze stem grepen ze net naast de prijs als beste beste vegan eetgelegenheid bij de Vegan Awards. Maar de Vegan Junk Food Bar was dan ook een zware concurrent.

SNCKBR is smaakvol ingericht en de voorzijde van het restaurant is open voor de lunch. De eerste keer dat wij kennis maakten met SNCKBR waren wij winkelen in Utrecht met dochter Kim. Wij hadden voor alle drie de Holy Guacamoly Sandwich besteld. Voor Kim hadden ze het bord extra mooi opgemaakt met eetbare bloemen en extra fruit. En op ons verzoek de sandwich iets praktischer belegd. Vanwege haar Down syndroom is Kims motoriek wat beperkt en is een kunstig opgemaakte sandwich eten aan haar niet besteed. Kim genoot zichtbaar en at smaakvol haar lunch. Ook wij waren zeer content met onze keuze.

20181012_125252.jpg

Omdat SNCKBR ons goed was bevallen, spraken wij er met Jasper af om te lunchen en het concept voor het volgende filmpje van het gezamenlijke project ‘van 111 kilogram naar 111 kilometer’ door te spreken. Wij waren net als de vorige keer eensgezind en deden ons tegoed aan the SNCKBR Burger; een vlezige hamburger met kaas, tomaat, ijsbergsla, gekarameliseerde rode ui & mayo. Met daarbij de zoete aardappelfrietjes. Een burger waar wij ongetwijfeld onze kinderen, waarvan sommigen nog wel vlees eten makkelijk mee om de groentetuin kunnen leiden. Aangestoken door de double chocolate cake van Leafy, die naast ons tafeltje stond, besloten wij een nagerecht te nemen. Niet de cake, maar iets van de kaart. Het werd twee keer de Blondie cookie dough en één keer de Humble apple crumble. Beide om je vingers mee af te likken. Hopelijk hebben Saskia en ik met deze lunch weer iemand overtuigd om wat vaker voor een veganistische maaltijd te kiezen.

20181012_142135.jpg            20181012_142154

De derde keer waren Saskia en ik samen en kozen wij voor de Double dutch kapsalon. Wij hebben nog nooit een regulier patatje kapsalon hadden gegeten en dit ook nooit zullen doen. Maar deze leek ons onschuldig. En het patatje kapsalon van zoete aardappelen, kaas, augurken, gebarbecued jackfruit en caesardressing is vast veel minder calorierijk dan de reguliere versie met veel dierenleed.

20181029_135008

Voor ons is SNCKBR zeker niet drie maal is scheepsrecht. Wij zullen hier zeker nog vaker komen. Er staan nog veel meer lekkere gerechten op de kaart en van de dinerkaart hebben wij nog niets geproefd. Al komen enkele lunchgerechten ook voor op de dinerkaart.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Yea! Snckbr is awesome. Wij zijn er ook nog lang niet klaar mee. Leuk blogje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: