Vegan Junkfood bar |Amsterdam

Omdat het hoog tijd was voor een paar schoenen en ik als kersverse vegan besloten heb dat vervanging altijd vegan moet zijn, gingen wij gisteren in Amsterdam op zoek naar een paar vegan boots. Uiteraard had ik al wat voorwerk gedaan en gingen Saskia en ik rechtstreeks naar Vega-life op de Nieuwe Hoogstraat. Wat een ongelofelijk leuke winkel. Met een paar Combat boots gingen wij weer naar buiten. Op weg naar een goede kop koffie met wat lekkers. Ons was aangeraden naar Vegabond op de Leliegracht te wandelen. Een goede keuze. De koffie was goed en alle verse producten in de winkel annex lunch-/koffiebar waren vegan. Best een lekkere plek om even te blijven zitten en nog een tweede kop koffie te nemen.

vegabond.jpg

Na de koffie was het tijd om op zoek te gaan naar een leuke eetgelegenheid. Wij hadden inmiddels besloten dat dit de Vegan Junkfood Bar op de Marie Heinekenplein ging worden. Helaas liepen wij eerst de verkeerde kant op. Dus twintig minuten wandelen werd drie kwartier. Maar goed, het was heerlijk weer en Amsterdam is een leuke stad om doorheen te wandelen. Binnen was het helemaal vol en er was een wachtlijst van minimaal een half uur. Wij hadden geluk en konden buiten nog aanschuiven aan een grote tafel.

Saskia koos voor een original VJFB (een burger van plantaardig rundvlees, cheddar, sla, tomaat, verschillende soorten ui, augurken, VJFB-saus) en ik koos voor de Notorious Sumo (een dubbele burger van plantaardig rundvlees, cheddar, gefrituurde uienringen, sla, tomaat, verschillende soorten ui, augurken, jalapenos, VJFB-saus). Samen deelden wij een patatje van zoete aardappel. Omdat het wel heel erg druk was moesten wij bijna drie kwartier wachten op onze burger. Maar dat was het zeker waard. Mijn burger was lekker pittig. De burger was eigenlijk iets te groot en het patatje van zoete aardappelen ging daarom niet helemaal op.

vegan-junkfood-bar.jpg

De Vegan Junkfood Bar is zeker een plek om nog eens terug te komen. Ik ben sowieso erg benieuwd naar de Daddy Mc Chic’n die mijn buurvrouw aan onze tafel had. Die zag er ook erg lekker uit.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: