Barista Cafe |Nieuwegein

Regelmatig zijn Saskia en ik voor de lunch bij Barista in Nieuwegein. Wij kwamen hier al voordat wij gezamenlijk overstapten op volledig plantaardig eten. De koffie smaakt nog steeds heel erg goed. En met een ruim assortiment aan koskos-, soja- en havermelk is een cappuccino geen enkel probleem. Al neem ik zelf meestal de longblack, een dubbele ristretto aangevuld met heet water. Het is wel jammer dat je standaard een koekje bij de koffie krijgt. Deze is niet vegan. Uiteraard eten wij deze niet op. Waarna deze vervolgens weggegooid wordt. Past niet helemaal in onze ‘Zero Waste’ gedachte. Wij blijven dus regelmatig aangeven dat wij geen koekje bij de koffie willen.

Dan de lunch zelf. Barista doet goed haar best om de kaart veganvriendelijk te maken. Inmiddels hebben ze als ontbijt een Vegan Smoothie Bowl, als lunch een Acai Bowl en voor bij de koffie een Peanut Cookie. De Smoothie Bowl is lekker stevig door de havermout en zeker een aanrader. De Acai Bowl vond ik zelf niet voor herhaling vatbaar, maar Saskia was er wel van gecharmeerd.

20180921_131509

Vegan Smoothie Bowl

Op de kaart staat ook een Veggie flatbread, waarbij staat dat deze ook vegan gemaakt kan worden. De vegan versie is wel wat kaal, want de baba ganoush wordt weggelaten en er is (nog) geen alternatief. We mailden het hoofdkantoor van Barista en er ontstond een leuke mailwisseling. We weten natuurlijk nog niet of dit concreet wat gaat opleveren, maar dat hopen we natuurlijk wel. Dus wellicht in de toekomst meer vegan opties op de menukaart bij Barista. Tot die tijd genieten wij er in elk geval van de koffie.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: