SLA |Utrecht

Vorige week zaterdag waren wij tijdens de zoektocht naar een vegan-proef, gezonde lunch terecht gekomen bij de biologische saladebar SLA in Hoog Catharijne (Utrecht). Niet de meest idyllische locatie, maar net voldoende uit de drukte om rustig te kunnen zitten. Op de kaart staan overwegend veganistische gerechten en een paar vegetarische. Niet allemaal even goedkoop, maar ook niet schreeuwend duur.

Saskia en ik namen allebei de Vegan Sushi Bowl. Een bowl van bladspinazie, zwarte rijst, quinoa, komkommer, edamame, radijs, tempeh, tamari, avocado, noriflakes, witte & zwarte sesam en een dressing van: sesamolie, tamari, rode peper, gember & sojayoghurt. Helaas waren de edamame op. Maar broccoli was een goed alternatief.

De bowl zag er lekker uit en was dat ook. De stukjes tempeh waren wat aan de harde en zoute kant. Maar verder wel oké. Jammer was dat het bruisende water in een plastic flesje zat, ook al bestond het flesje voor 50% uit gerecycled PET.

SLA op Hoog Catharijne is een klein zaakje, er is geen toilet aanwezig, maar aan de overzijde zit een openbaar toilet (70 cent per bezoek, je krijgt een kortingsbon die je kunt gebruiken bij Leon, dat ernaast zit). De inrichting is rustig en modern. Er zitten drie vestigingen van SLA in Utrecht. Waarvan deze het dichtst bij het centraal Station ligt. Omdat je ook salades en ontbijt (ze gaan maandag t/m zaterdag al om 08:00 uur open) mee kunt nemen, ideaal voor een maaltijd onderweg.

Volgens de site van SLA (www.ilovesla.com) veranderen ze om de drie maanden het menu en halen ze in huis wat hun lokale partners op dat moment aanbieden. Hun groenten en fruit komt zoveel mogelijk van Nederlandse bodem en alle ingrediënten zijn 100% biologisch en bevatten geen suiker of andere kunstmatige toevoegingen.

Al met al een mooi concept en met drie vestigingen in Utrecht zullen wij er vast nog wel eens terugkomen.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: