Bagels & Beans

Enige tijd geleden dronken wij bij Doppio een kop koffie. Voordat wij besloten hadden veganist te worden kwamen wij hier regelmatig en de koffie is altijd goed. Echter, het antwoord op de vraag of ze ook iets veganistisch erbij hadden was buitengewoon teleurstellend. Op de kaart zagen we al dat we bijzonder weinig kans maakten. Maar het antwoord: ‘we hebben wel worteltaart’ maakte ons wel even sprakeloos. De wortels zijn dan wel vegan, maar dat geldt niet voor álle ingrediënten van mijn voorheen favoriete taartje.

 

Vorige week waren wij bij Bagels & Beans in Leidsche Rijn, twee panden naast Doppio en wij waren blij verrast door de hoeveelheid aan vegetarische en veganistische opties op de kaart. Wij hadden al geluncht, dus het bleef die dag bij een kop koffie met een stukje Pecan Pie. Een lekkernij van Charlotte, een kleine bakkerij uit Zuid-Limburg. Deze bakt de taartbodem van uitsluitend boekweit en kokosolie en de topping bestaat uit cashewnoten, amandelen en pecannoten met dadelstroop en ahornsiroop. En verder helemaal niets. Dus 100% natuurlijk en super lekker.

20180930_153844Op de kaart staat ook The Dutch weed burger. Die besloten wij een week later in Nieuwegein bij de Bagels & Beans te eten. De burger wordt gemaakt van het duurzaam in het Nationaal Park Oosterschelde geteelde zeewier ‘Royal Kombu’ en soja-eiwit. De bagel mag je zelf kiezen (let even op, de Prana bagel en de glutenvrije bagel zijn niet veganistisch, alle andere wel) en de topping bestaat uit Weed Sauce, verrijkt met zeesla, met daarop tomaat, augurk en rode ui.  Oh en mocht je het je afvragen: nee er zit geen gat in de burgers om hem op de bagel te laten passen. Je krijgt gewoon een hele burger. Zonder gat. 🙂 De burger is redelijk. Niet super en een beetje droog. Er zijn zeker betere op de markt te krijgen. Maar tussen al het vlees en kaas op de kaart zeker een welkome aanvulling.

Bagels & Beans vernieuwt de kaart regelmatig en er staat nu ook een vegan creamcheese op de kaart. Helaas staat niet bij alles duidelijk dat het vegan is. Dus even navragen als je het zeker wilt weten. En een klein minpuntje volgens Saskia: ze hebben geen kokosmelk voor in haar cappuccino. Gelukkig wel havermelk, amandelmelk en sojamelk.

 Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: