Marine Fytoplankton van plnktn.

Onze aarde is ongeveer 4 miljard jaar oud. En al ongeveer net zo lang, een miljard jaartjes minder, bestaat Fytoplankton. Door deze alg ontstond het eerste leven in de oceanen, dat zich vervolgens ook op land ging ontwikkelen. Hierbij heeft het als basis gediend voor al het leven dat we op aarde kennen. En nog steeds is het kleinste organisme ter wereld het voedsel van het grootste zoogdier ter wereld; de blauwe vinvis. Wist je dat walvissen de grootste hersenen en het gezondste zenuwstelsel hebben van alle levende zoogdieren en soms wel 200 jaar oud worden. Ze eten grotendeels Fytoplankton of kleine visjes en krill die op hun beurt ook weer leven van Fytoplankton.

Marine Fytoplankton, beter bekend als plankton, is net als Chlorella en Spirulina een eencellige algensoort, zij het dat Marine Fytoplankton een zoutwater alg is. Er bestaan naar schatting 40.000 verschillende soorten Marine Fytoplankton en microalgen, die gezamenlijk een kwart uitmaken van de totale vegetatie op aarde. Fytoplankton is voor de energievoorziening afhankelijk van fotosynthese en zet CO₂ om in zuurstof. Zo’n 40 procent van de CO₂ die de mensheid uitstoot wordt door de oceanen geabsorbeerd.

Deze overdosis aan CO₂ zorgt voor een langzame verzuring van de oceaan. Iets wat plankton zwakker en kleiner maakt, waardoor het minder CO₂ kan omzetten en de oceaan dus nog zuurder wordt. Dit heeft nu al gevolgen voor de walvissen en andere dieren die in de oceanen afhankelijk zijn van plankton voor hun voedselvoorziening. Inmiddels zijn we dus ook de oorsprong van het leven op aarde aan het vernietigen.

Ook voor de mens is Marine Fytoplankton een belangrijke voedingsbron. Het bevat een compleet scala aan aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, spoorelementen, mineralen en het omega-3 vetzuur EPA. Dat is dan ook de reden dat vette vis en visolie wordt aangeraden bij tal van klachten. Voor die vette vis op je bord gaat echter veel dierenleed aan vooraf en voor een liter visolie moet een astronomische hoeveelheid vis verwerkt worden. Omdat we over een aantal jaar ook nog vissen in de oceaan willen hebben, is het aan te raden om deze producten niet aan te schaffen. Veel slimmer is het om Marine Fytoplankton rechtstreeks te nemen. Deze plankton nuttigen is de kortste weg naar Omega 3 en de essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet aan kan maken.

plnktn. is één van de leverancier van Marine Fytoplankton van Nederlandse bodem. Ik kreeg de kans om deze, zoals ze zelf noemen, “all-in-one” voedingssupplement te proberen. Per post ontving ik een lucht en lichtdicht zakje met 120 capsules. De geadviseerde dosis is 4 capsules per dag.

Een groot voordeel van Marine Fytoplankton is dat het volledig opneembaar is door ons lichaam. Het hoeft niet afgebroken te worden. Er gaat dus 0% energie verloren. Waardoor je jezelf gelijk energieker voelt. Het effect is na 20 minuten al te merken.

Daarnaast heeft Marine Fytoplankton een alkalische pH-waarde. Waar dit goed voor is kun je lezen in mijn blog ‘going deep met Juicebrothers‘. Maar in het kort komt het er op neer dat Fytoplankton een goede zuurgraad van je lichaam bevordert. Ook bevat Marine Fytoplankton enzymen en pigmenten die de cellen kunnen beschermen tegen oxidatieve schade. (Oxidatieve stress (ook wel oxidatiestress genoemd) duidt op de aanvallen van vrije radicalen op onze cellen. Komen er te veel vrije radicalen, dan raakt het lichaam beschadigd en kan het de aanvallen niet meer goed bestrijden). Met name de pigmenten, zoals bètacaroteen, lycopeen, zeaxanthine, fucoxanthine en astaxanthine hebben een antioxidatieve rol.

Over de goede eigenschappen van Omega-3 vetzuren zijn boeken vol geschreven. Adequate inname van zowel hoogwaardige Omega-3 vetzuren als astaxanthine (een carotenoïden) kan de ernst van chronische ontstekingen en ontstekingsziekten significant verminderen. Inname van Omega-3 vetzuur kan leiden tot minder gewrichtspijn, verminderd de kans dat een kind astma ontwikkeld en zou het risico verkleinen op het ontwikkelen van dementie, ziekte van Alzheimer of de ziekte van Parkinson.

Marine Fytoplankton is een zeer goede bron voor Omega-3. Andere plantaardige bronnen van omega 3-vetzuren zijn met name lijnzaadolie, koolzaadolie, walnoten(olie), sojaolie, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad. Ook in sommige plantaardige margarines zijn omega 3-vetzuren toegevoegd. Maar let op: dit is vaak door toevoeging van visolie.

Volgens de Hartstichting zijn er in Nederland zo’n 1,5 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte, sterven er elke dag 103 mensen aan een hart- of vaatziekte en komen er elke dag ongeveer 95 mensen met een hartinfarct in het ziekenhuis terecht. Omega-3 vetzuren kunnen de ontwikkeling van hartaandoeningen of hartfalen voorkomen of vertragen door ontstekingen te remmen. Daarnaast lijken hogere concentraties omega-3 geassocieerd te worden met een significant lagere bloeddruk bij jonge en gezonde mensen. Algen zijn één van de bronnen van deze waardevolle omega-3 vetzuren. Natuurlijk voorkom je met enkel alleen vier capsules Marine Fytoplankton geen hartproblemen. Stoppen met roken, gezonde voeding, voldoende bewegen, minder zout en voorkomen van stress zijn minstens zo belangrijk.

Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan met de voordelen benoemen van Marine Fytoplankton. Eéntje die voor de sporters onder ons niet onbenoemd mag blijven. Marine Fytoplankton bevat ijzer, zink, magnesium en vele andere mineralen en sporenelementen. Deze essentiële mineralen zijn opgenomen in verschillende eiwitten en enzymen, waarvan menig het fysieke uithoudingsvermogen, de prestaties en het herstel positief beïnvloeden.

Duurzaam
Algen horen bij het duurzame voedsel van de toekomst. Bij de Marine Fytoplankton van plnktn. worden geen herbiciden en pesticiden bij de kweek gebruikt. Alleen zuiver water samen met voedsel veilige voedingsbronnen zorgen ervoor dat de algen natuurlijk groeien. Er wordt alleen daglicht gebruikt en enkel bij dreigende bevriezing van de productiefaciliteit wordt het water verwarmd. De verpakking waarin je de Marine Fytoplankton thuis ontvangt is voor 40-60% bio based en BPA vrij. plnktn. is nog aan het onderzoeken hoe zij in de toekomst een volledig composteerbare stazak kunnen realiseren.

Ik gebruik plnktn. nog te kort om alle voordelen zelf aan de lijve te ondervinden. Maar dat de voordelen groot kunnen zijn blijkt wel uit het bovenstaande. Kies je voor Marine Fytoplankton, dan kies je voor duurzame en optimaal opneembare omega-3 vetzuren. En ook belangrijk je voorkomt enige vorm van visserij.

Als je de Marine Fytoplankton bij plnktn. koopt dan koop je niet alleen duurzaam op geselecteerde food-grade nutriënten gekweekte plankton, met alle genoemde voordelen, je steunt ook indirect Justdiggit. plnktn. omarmt initiatieven die een positieve impact hebben op ons klimaat, de natuur en de mensen. En steunen daarom Justdiggit.

Wil je ook alle voordelen van Marine Fytoplankton proberen? Door op de banner te klikken kom je rechtstreeks bij de website van plnktn. terecht.

Door te bestellen via bovenstaande afbeelding bestel je via een affiliate link. Deze link helpt mij om onderzoek te doen en deze website te onderhouden. Wanneer jij iets koopt ontvang ik hier een klein percentage vergoeding over. Het kost jou niks extra!Categorieën:Health, Lifestyle

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: