No waste Friday bloemen

Wist je dat de meeste bloemen een flinke impact op het klimaat hebben? Ze komen regelmatig uit een verwarmde en verlichte kas of van ver met het vliegtuig. Of er worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt, zodat een mooi bloemenveld door alle gifstoffen eerder slecht dan goed is voor het milieu. Dus even een bosje bloemen bij iemand laten bezorgen om bijvoorbeeld een hart onder de riem te steken kan een behoorlijke milieu-impact hebben. Gelukkig zijn er bloemisten die inzien dat het anders moet en anders kan.

Een mooi voorbeeld daarvan vind ik e•bloom. Een online bloemist die duidelijk werk maakt van duurzaamheid. E•bloom is onderdeel van Groenland BV. Groenland staat voor innovatief en ecologisch verantwoord ondernemerschap. Dat zijn mooie woorden, maar wat doen ze dan precies om te zorgen dat ze duurzaam zijn? Bij e•bloom begint het natuurlijk met de bloemen zelf. De kwekers worden dan ook geselecteerd op dagvers, duurzaamheid, zo min mogelijk afval en een neutrale carbon footprint.

Bij e•bloom worden de bloemen verpakt in papier wat 100% is vervaardigd van bloemenafval. Het bedrijfspand waar de bloemen verpakt en verwerkt worden bestaat uit 100% herbruikbaar beton en heeft 4.730 zonnepanelen op de daken, zodat ze grotendeels in hun eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. En met de 60 laadpalen kan het personeel ook nog elektrisch weer naar huis rijden. Ook het watergebruik is zelfvoorzienend. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor de bloemen en het afvalwater wordt gezuiverd en gebruikt voor de toiletten in het bedrijfspand. Wil je weten wat ze nog meer doen neem dan even een kijkje op hun website. Ik was in elk geval onder de indruk.

Maar e•bloom doet meer. Een mooi project vind ik e•bee. Van elk verkocht boeket wordt een gedeelte van de opbrengst gebruikt voor het project dat is opgezet om de bijenpopulatie in stand te houden. Rondom het pand staan meerdere bijenhotels en de populatie is inmiddels gegroeid naar zo’n 30.000 bijen. Ook worden er meerdere bloemenveldjes aangelegd waar de bijen volop nectar kunnen vinden.

Een tweede project die ik niet onbenoemd wil laten is de Heroes tulp. Op 4 februari 2021 werd deze unieke Heroes tulp gedoopt door topsporters Inge de Bruijn, Jorrit Croon en Manon Flier. Van ieder verkocht bosje Heroes, gaat een deel naar Stichting Sport Helpt. Deze stichting verzorgt droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen met een topsporter van hun favoriete sport. In deze moeilijke periode worden de ontmoetingen online gedaan.

En tot slot de No Waste Friday bos van e•bloom. Ik ontving afgelopen week de No Waste Friday bos en samen met mijn dochter Kim was ik ruim een uur bezig met bloemschikken. Kim en ik waren erg tevreden met het resultaat. Met het kopen van een No Waste Friday bos red je een bos bloemen die anders in de groenbak terecht was gekomen. Het is geen gebonden boeket, geen speciaal samengestelde bloemsoorten. Gewoon een flinke bos mooie verse bloemen die over zijn gebleven. Wij hebben ze uiteindelijk over drie vazen verdeeld.

Wil je ook een No Waste Friday bos kopen, een bos Heroes tulpen of een andere bosje bloemen klik dan hieronder op de link. Je komt dan rechtstreeks uit bij de website van e•bloom.

Door te bestellen via bovenstaande afbeelding bestel je via een affiliate link. Deze link helpt mij deze website te onderhouden. Wanneer jij iets koopt ontvang ik hier een klein percentage vergoeding over. Het kost jou niks extra!Categorieën:Duurzaamheid, Lifestyle, Planten en Bloemen

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: