NextBrush bamboe tandenborstel

Tijdens mijn zoektocht om mijn leven zo veganistisch mogelijk te maken, probeer ik diverse tandpasta’s uit. En ondanks dat een plastic tandenborstel zonder dierlijke toevoegingen is, is deze verre van milieuvriendelijk. Dus naast de verschillende tandpastasoorten probeer ik ook verschillende soorten milieuvriendelijke tandenborstels uit. Zo ook de tandenborstels van NextBrush, een Nederlands bedrijf van drie vrienden die begaan zijn met het milieu en producten in de markt zetten die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. De NextBrush tandenborstel voor volwassenen is er in drie varianten: soft, medium en hard. Ik ontving van Max, de medeoprichter van NextBrush, vier medium en vier soft tandenborstels om te testen.  

Deze tandenborstel is gemaakt van bamboe, het zogenoemde Meso bamboe. De haren zijn van BPA-vrij Nylon-6. Helaas is er voor de nylon nog geen alternatief gevonden. Hierdoor is de borstel voor 98% biologisch afbreekbaar. Wist je overigens dat bamboe een grassoort is, super veel CO2  opneemt en supersnel groeit? Bamboe kan wel vijf tot twintig centimeter per dag groeien.

Als je volgens de richtlijn vier keer per jaar je tandenbostel vervangt, dan belanden er gedurende jouw leven ongeveer 320 tandenborstels in de prullenbak. De huidige plastic tandenborstels worden al sinds de dertiger jaren gemaakt en alle deze tandenborstels zijn nog steeds niet vergaan en zwerven ergens rond in de vorm van microplastics of als tandenborstel. Je vindt ze op de vuilnisbelt, op straat, in de natuur of in de zee. Volgens sommige bronnen drijven er minimaal anderhalf miljard in de plastic soep in de oceanen en duurt het nog honderden jaren voordat deze zijn afgebroken. Tijd dus voor een meer milieuvriendelijke oplossing.

Terug naar de NextBrush tandenborstels. Ikzelf heb het medium exemplaar geprobeerd en moet zeggen dat het een prima tandenborstel is. De tandenborstel ziet er hip uit en wordt verpak in een leuk kartonnen doosje (met helaas een klein beetje plastic). Het logo is na een paar weken vervaagd. De haren zijn recht en niet zoals bij sommige plastic tandenborstels schuin en in verschillende laagjes. De kop is iets dikker dan de meeste tandenborstels die ik tot nu toe heb gebruikt. Maar dit is niet storend. De borstel ligt lekker in de hand en ik ben dan ook enthousiast. Saskia had iets langer nodig om te wennen. Zij gebruikt de soft versie. Het gevoel van bamboe in haar mond vond ze in het begin wat vreemd, het is stroever dan plastic. En omdat de kop iets dikker is, voelt het wel een beetje als een mond vol als je je kiezen achterin poetst. Maar na een paar keer poetsen, was ze gewend en nu is ze erg tevreden.   

De NextBrush tandenborstels zijn bij verschillende webwinkels te koop. Onder andere bij bol.comCategorieën:Lifestyle, Producten

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: