Voorjaarswandeltocht

Zondag 17 maart liep ik samen met mijn zoon Sam de voorjaarswandeltocht van Atletiekvereniging Atverni. Omdat wij graag net iets meer doen dan de bedoeling is besloten wij naar Sportpark Galecop te lopen. Op deze manier hadden wij er al bijna drie kilometer opzitten voordat wij ons inschreven voor een rondje van twintig kilometer door de omgeving.

De inschrijfbalie was in het clubgebouw van de atletiekverening. Het was drukker dan wij verwacht hadden, maar het inschrijven ging heel vlotjes. Binnen vijf minuten stonden wij weer buiten met een routebeschrijving en de instructie om de oranje bordjes te volgen. Na nog geen 100 meter van het clubgebouw barste de hemel open en waren wij compleet doorweekt. Vaak een voorbode van nog veel meer regen, maar later zou blijken dat het de enige regenbui was die op ons pad zou komen.

De eerste kilometers kronkelden door het kantorenpark Papendorp heen en brachten ons op de sporadisch aanwezige groene plekken tussen de kantoorgebouwen. Via de brug over de A2 liepen wij langs Strijkviertel richting De Meern. Dat het Meentpark leuke paadjes heeft wist ik al van enkele hardlooptrainingsrondjes. Dus leuk om hier nu ook een keertje te wandelen met Sam. Bij Castelium Hoge Woerd namen wij even pauze en konden wij naar het toilet. Groot nadeel als je op zondagochtend door de bebouwde kom loopt, is dat er nergens iets open is en ook de organisatie had schijnbaar niet bedacht dat je gedurende twintig kilometer wandelen misschien wel een keertje moet plassen.

Na een korte pauze en een blik op het romeinse schip en wachttoren vervolgde Sam en ik onze weg. Via het Amaliapark en Park de Hoge Weide liepen wij via de Dafne Schippersbrug de wijk Oog in Al binnen. Vandaaruit volgde wij het Amsterdam Rijn kanaal door Kanaleneiland, om via de Zwaan weer terug te keren naar Papendorp. Na nog een paar kilometers waren wij terug op het sportpark om ons af te melden.

Uiteindelijk liepen Sam en ik, inclusief van en naar huis, bijna 26 kilometer. Zowel Sam als ik waren het erover eens dat de route best wel saai was. Veel saaie kantoorgebouwen en nieuwbouwwijken. Af en toe een stukje park, waar je helaas al snel weer doorheen was. Wij hadden eigenlijk onderweg wel ergens een georganiseerde pauzeplek of toilet verwacht. Maar misschien dat dit, in tegenstelling tot bij de hardloopevenementen waar wij doorgaans aan meedoen, niet gebruikelijk is. Uiteraard was er wel een andere groot pluspunt: bijna vijf uur quality time met Sam. Aankomende zondag wandelen wij samen 20 kilometer tijdens de IJsseltrailwalk in IJsselstein. Voornamelijk off-road door de natuur. Misschien dat ik alsnog één van de andere jongens over kan halen om ook mee te gaan, ik heb er nu al zin in!Categorieën:Events, Walking

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: