Aleppo zeep

Zepig is een online zeepwinkel met natuurlijke en handgemaakte zepen. Waarvan er ook veel vegan zijn. Marcel, de eigenaar van Zepig, stuurde mij drie stukken scheerzeep en twee blikjes deodorant en een stuk Aleppo zeep toe. Over de scheerzeep en de deodorant in een vervolgblog meer.

Van de Aleppo zeep van Savon d’Alep verkoopt Zepig tien verschillende soorten. De basis van al deze soorten is olijfolie. Met als toevoeging sinaasappel, zwarte komijn, amber, lavendel, jasmijn, groene thee, damascus roos of laurierolie. De laurierolie variant is verkrijgbaar in 4%, 20% of 30%. Van Zepig kreeg ik die de variant met 4% laurierolie.

De eerste oorspronkelijke vervaardiging van Savon d’Alep vond 4000 jaar geleden plaats in Mesopotamië en is daarmee de oudste zeep ter wereld. De naam is afgeleid van de Arabische stad Aleppo, tegenwoordig gelegen in het noordelijke deel van Syrië. De zeep wordt uitsluitend van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Olijfolie en laurierbesolie vormen de basis van deze zeep. Verder bevat het alleen plantaardige soda en water.

De natuurlijke samenstelling zorgt ervoor dat de zeep volledig afbreekbaar is en dus milieuvriendelijk. En ook huidvriendelijk, want je huid wordt niet beschadigd door toegevoegde synthetische stoffen. De Aleppo zeep is verkrijgbaar met verschillende percentages laurierbesolie. Hoe hoger het percentage, hoe krachtiger de werking van de zeep. Bij een probleemhuid (acne, eczeem en psoriasisis) een hoger percentage laurierbesolie aan te raden.         

De zepen zijn vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en niet getest op dieren. De zeep schuimt wat minder dan de zeepsoorten die ik hiervoor gebruikte. Maar met een goed ‘ingezeepte’ washand kan ik mijn hele lijf wassen. Dat lukte met mijn vorige zepen niet. De geur is zeer subtiel en niet nadrukkelijk aanwezig. Ik ben zeker benieuwd naar de andere geuren en samenstellingen. Maar ook naar de andere merken vegan zeep die Zepig verkoopt.Categorieën:Lifestyle, Producten

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: