Halve marathon van Brussel

De maand oktober begon goed met de halve marathon van Brussel. Saskia (mijn trouwste supporter) en ik waren op vrijdagmorgen in Utrecht op de trein gestapt en na veel vertraging op vrijdagmiddag in ons hotel aangekomen. Het hotel lag 500 meter van de start in het Jubelpark af. Een prima uitvalbasis dus om het startgebied te verkennen en mijn startnummer op te halen. Positief verrast door de mooie startlocatie en de vlotte service bij de marathonexpo brachten wij de rest van de avond door in een Ierse pub. De zaterdag stond in het teken van het verkennen van Brussel en een kop koffie bij het finishgebied.

Zondagochtend was ik al vroeg wakker. De start van de halve marathon was pas om 10:30 dus tijd genoeg voor het ontbijt en daarna op mijn gemak naar de start. De startvakken bleken erg klein te zijn voor het aantal deelnemers en ik kon dan ook met geen mogelijkheid bij de pacers komen met de voor mij gewenste tijd (2:10). Dan maar zelf de tijd in de gaten houden. Dat ging vanaf het begin al de mist in. Volgens mijn Tomtom horloge kwam het eerste kilometerbordje pas na 1500 meter. Pas toen ik voor de tweede keer het Jubelpark gepasseerd was, kwam ik er achter dat de tijdregistratie pas na 500 meter was gestart. Er stond wel een bordje. Maar wie let daar nu op als je net gestart bent en nog midden in het gedrang loopt?

Ik vond vooral het hoogteverschil erg zwaar en omdat ik niet helemaal fit was, brak dat mij redelijk op. Uiteindelijk finishte ik in 2:25:24. Een tijd waar ik absoluut niet tevreden over ben. Maar er zat helaas die dag niet meer in.Categorieën:Events, Hardlopen, Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: