Haarrijn Trailrun 2017

Haarrijn TrailrunOp 22 oktober 2017 vond de Haarrijn trailrun plaats. Voor mij sinds lange tijd een trailrun en aangezien het ’s nachts flink geregend heeft, zal het best wel drassig en modderig zijn. Ik heb mij inschreven voor de 15 kilometer en mijn starttijd is kwart over één. Om 12:00 uur ben ik al aanwezig bij Gasterij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilen. Het startnummer ophalen gaat erg snel, het is dan ook nog erg rustig, en na twee minuten sta ik weer buiten. Tijd genoeg dus om even de omgeving te verkennen en een kijkje te nemen bij de Geertjeshoeve aan de overzijde van de weg.

Nadat om 13:00 uur de 20 kilometer is vertrokken voor hun trail, start de 15 kilometer om 13:15. Na een klein aanlooprondje gaat de route richting de Haarrijnseplas. Aan de kant van Vleuten gaat het door een stuk drassig weiland. Nadat we via de trap bij de Haarrijnse Rading een rondje hebben gelopen langs het Destosportpark begint de trail pas echt. Pal tegen de wind in gaan we via het Lint het strand op bij Key West Beachhouse. Inmiddels zit er 6 km op en gaat het heuveltje op, heuveltje af langs de waterkant van de Haarrijnseplas. Inmiddels zijn mijn schoenen behoorlijk nat en moet ik even een korte wandelpauze nemen. Maar gelukkig weet ik mij snel weer te motiveren en zet ik weer aan om er weer wat tempo in te krijgen. Het pad langs de Haarrijnseplas eindigt in een behoorlijke diepe regenplas. Nu zijn mijn schoenen in elk geval helemaal doorweekt.

Via een aantal drassige weilanden kom ik uiteindelijk uit bij een park dat waarschijnlijk bij Kasteel de Haar hoort. Jammer dat het pad in het park helemaal verhard is, maar het is er dan wel weer erg mooi. Uit het park brengt opnieuw een drassig weiland mij weer terug naar de finish. Verbaasd kijk ik op mijn tomtom horloge, 13,46 km. Heb ik een stuk gemist? Navraag bij de organisatie leerde mij dat het traject met anderhalve kilometer was ingekort. In verband met de veiligheid was een heel erg drassig stuk uit de route gehaald. Jammer dat dit niet van te voren gecommuniceerd was. Onderweg was één waterpost, die ik heb overgeslagen en na de finish was er water en een sportdrankje.

Al met al een leuke opstart trail. Niet de meest inspirerende omgeving zo door de weilanden. Maar wel een zeer gemoedelijke, niet al te drukke loop.Categorieën:Events, Trailrunning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: