Niet de race maar de reis

Jolanda Linschooten is fotograaf, auteur, avonturier en ultraloopster. In het boek ‘Niet de race, maar de reis’ beschrijft zij haar reis door Groot-Brittannië. Van Land’s End naar de kliffen van Duncansby Head, even voorbij John O’Groats. Een trailrun van 1.997 kilometer in 48 dagen. In dit boek komt duidelijk naar voren wat er allemaal bij je los kan komen als je alleen bent met de elementen van de natuur.

Bijzonder zijn ook de onverwachte ontmoetingen met wandelaars. En de kunst om te genieten van de kleine dingen in het leven. De geur van een klein houtvuurtje waarop de koffie pruttelt. De eerste zonnestraal na een regenbui. Wat mij al lezend opvalt, zijn de lange dagen die Jolanda maakt om van bivak naar bivak te trekken. Ze loopt gemiddeld zo’n 50 kilometer per dag en is van ’s ochtends vroeg, rond de klok van 5, tot het einde van de middag onderweg. Ongeveer tien uur lopen per dag, Met af en toe een kleine rustpauze voor een kop koffie.

Tijdens het lopen komen er veel herinneringen bij Jolanda boven. Af en toe gaat zij hier op in, maar het merendeel van het boek is een repeterend dagritme van opstaan, hardloopkleding aantrekken, veel regen en nog meer regen en vervolgens een plek zoeken voor de kleine tent. Ondanks dat is het een vermakelijk en snel leesbaar boek waarin je enigszins ervaart hoe het is om in je eentje dwars door Engeland, Wales en Schotland te rennen.

Niet de race maar de reis | Jolanda Linschooten | Luitingh-Sijthoff

Ook dit boek lezen bestel hem snel op bol.comCategorieën:Books

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: