Linschotenloop

20171223_132949Traditioneel is op de laatste zaterdag voor Kerst de Linschotenloop in het gelijknamige plaatsje Linschoten. Dit jaar de 40ste editie. Omdat het geen optie is om de auto in Linschoten te parkeren gaan wij met de trein. Tijdens de Linschotenloop willen Jasper en ik het eerste filmpje van ons project opnemen. Om 12:00 uur zijn wij in Woerden en kunnen al snel met de gratis pendelbus naar het startgebied. Het is goed weer, zo’n 10 graden en geen regen. Allereerst gaan we vlak bij de start een kort interview opnemen. Jasper heeft zijn grote camera bij zich en we hebben redelijk wat bekijks.

GP040002 (2)Nog net op tijd ben ik in het startvak. Precies om 13:30 klikt het startschot. Ik moet mijn GoPro nog instellen en vertrek daardoor bijna drie minuten later. Kwestie van een verkeerde starttijd in mijn hoofd. Ik zou eerst de halve marathon lopen. Maar omdat de laatste weken regelmatig de training er bij in is geschoten en ik niet echt fit ben, heb ik de afstand om laten zetten naar de 10,5 km. Via de Van Rietlaan loop ik snel Linschoten uit. Via de N204 en de Lagekade loopt de route naar het viaduct over de A12. Op de Cattenbroekerdijk sla ik bij het vier kilometerpunt rechtsaf naar de Cattenbroekerplas.

Bij dit vier kilometerpunt komt de hoofdpijn, waar ik ’s morgens mee opstond weer opzetten en ik weet dat het geen prettige tien kilometer gaat worden. GP030002 (2)Vanaf de zes kilometer tot voorbij de zeven kilometer (op de Zeeweg) staat de wind pal van voren. Toch maar even een stukje wandelen. Ik ben gelukkig niet de enige. Maar stom is het wel. Normaal loop ik tien kilometer met gemak binnen het uur, maar dit keer ga ik dat zeker niet redden. En niet dat ik op een trainingsrondje van tien kilometer iets te drinken meeneem, maar nu was een drankpost halverwege wel fijn geweest.

Na zevenenhalve kilometer komt de route weer uit op de Cattenbroekerdijk en gaan we het viaduct weer op om de snelweg over te steken. Nog maar tweeënhalve kilometer. Op het Weidepad bij kilometerpunt negen Jasper even een appje sturen dat hij zijn camera klaar moet zetten, want met een minuutje of acht ben ik bij de finish. En inderdaad ongeveer acht minuten later schuifel ik de finish over. In plaats van een medaille krijg ik een briefje in mijn handen gedrukt. Ik kijk om mij heen en zie meer mensen met een geel briefje. Ik lees het briefje: de medailles zijn op. Je kan als je wilt volgende week bellen of mailen om alsnog een medaille opgestuurd te krijgen. Er moeten nog redelijk wat mensen finishen.

20171224_220706In de sporthal nog het boek van Aart Stigter gekocht en deze door hem laten signeren. Een recensie van dit boek volgt later op mijn site. Buiten de sporthal nog even een klein stukje film opgenomen. En daarna snel met de pendelbus weer terug naar station Woerden.

Ondanks dat er wel wat verbeterpuntjes zijn, is de Linschotenloop een leuke loop. De enthousiaste vrijwilligers, bij de finish en onderweg en het rondje om de plas maken de loop zeker de moeite waard.Categorieën:Evenementen, Events, Hardlopen, Recensie, Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: