Runner’s high | Tim van der Veer

De afgelopen tijd heb ik door een blessure weinig kunnen lopen. Om mijzelf te kwellen, heb ik wel een aantal boeken gelezen over hardlopen. Eén daarvan is Runners High van Tim van de Veer. Een redelijk dun, snel lezend boekje van 160 pagina’s. In dit boek gaat Tim op zoek naar de passie voorlopen. Hij loopt al vanaf ongeveer zijn tiende hard en heeft inmiddels al vele duizenden trainings- en wedstrijdkilometers gelopen.

Als rode draad door dit boek loopt Tims verblijf in de Himalaya en de vriendschap die hij sluit met twee buitengewoon sterke, maar onervaren Nepalese hardlopers. Samen bedwingen ze de uitlopers van de Annapurna en trainen ze voor de Swiss Alpine Marathon. Een ultraloop van 78 kilometer op 2500 meter hoogte.

Het boek geeft uiteindelijk niet echt antwoord op de vraag wat nu precies de passie is voor hardlopen. Het is meer een bijzonder verhaal van Tim en de twee Nepalese hardlopers. Je wordt meegenomen in de verschillende trainingsdisciplines, waarbij Tim gedisciplineerd traint, alles van tevoren uitdenkt en honderden keren in het vlakke Nederland een brug op rent. En de twee Nepalese lopers die puur, voor de lol en op (wils-)kracht lopen. Kortom: een leuk boek, voor hardlopers en ultralopers, met niet te veel inhoud, maar wel een bijzonder verhaal.

Op de website van de The Swissalpine Irontrail is te vinden dat Tim van de Veer inderdaad de 78k liep in iets meer dan 10 uur. Deze 78 kilometerstaat niet meer op het programma. Tegenwoordig loop je 85,2 kilometer van St. Moritz naar Davos (+3658 m / -3970m). Eventueel als duo met de wissel in Bergün. Mij lijkt het een mooie, pittige trailrun met veel hoogtemeters.

Interesse om dit boek ook te lezen bestel het dan snel via bol.comCategorieën:Books, Recensie

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: