Lentefit week 2 – Reset je biologische klok

Dit weekend is de klok een uur voor uit gegaan. Dit uurtje krijgen wij op 31 oktober weer terug. De meeste mensen zijn binnen een paar dagen gewend aan de zomertijd, maar sommigen slapen nog weken slecht. Vooral avondmensen hebben aanpassingsproblemen, zo bleek uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. De klok een uur vooruit zetten, kan echt een verschil maken voor je biologische klok. Zo blijkt dat het aantal ongelukken de week na de invoering van zomertijd tijdelijk hoger is. Wil je je biologische klok weer gelijk zetten, ga dan elke dag even naar buiten. Ben je een slechte slaper? Dan is het soms nodig om twee à drie uur per dag te wandelen of te fietsen.

Wil je jouw biologische klok snel laten wennen aan de zomertijd. Stap dan ’s morgens gelijk uit bed, stop met snoozen, doe meteen de gordijnen open en maak een ochtendwandelingetje of ga direct (buiten) sporten.

De uitdaging van het Lentefit-programma van deze week staat dan ook in het teken van het resetten van de biologische klok naar de zomertijd, door lekker veel te bewegen. Zodat we weer een klein beetje fitter worden dan een week eerder.

Uitdaging 2

  • Wandel 70 kilometer
  • Fiets 100 kilometer
  • Train je bovenlichaam met 10.000 kilo

De uitdaging van week 2 bestaat uit drie onderdelen en zoals aangegeven worden de uitdagingen elke week een beetje zwaarder.

Wandel 70 kilometer
De 70 kilometers kun je het beste over de hele week verdelen. Zeventig is het minimale, meer mag altijd. Maar luister naar je lichaam. Om de biologische klok snel te laten wennen aan de zomertijd, loop je bij voorkeur de eerste vijf kilometer direct nadat je wakker bent. Lekker in de ochtendzon.

Fiets 100 kilometer
De 100 kilometer kun je het beste over de hele week verdelen. Honderd is het minimale, meer mag altijd. Maar luister ook hier naar je lichaam. Als je ’s morgens liever fietst dan wandelt, dan kun je uiteraard ook in de ochtendzon een stuk fietsen om te genieten van de ochtendzon en de stilte op de weg.

Train je bovenlichaam 10.000 kilo
Wandelen en fietsen zijn goed voor het hele lichaam. Maar vooral de grote beenspieren zijn aan het werk. Goed om ook het bovenlichaam te trainen met wat gewichten. Je kunt dit bij de sportschool doen of thuis dumbbells gebruiken. Heb je deze niet in huis gebruik dan een boodschappentas met inhoud, een emmer met zand of til je partner van de grond. Wees creatief. Probeer de oefeningen zo af te wisselen dat je jouw hele bovenlichaam traint. Van alle setjes die je doet tel je het gewicht bij elkaar op, zodat je uiteindelijk bij de 10.000 kilo komt.

Doe je mee? Laat dan onder dit bericht op de website of op Facebook jouw resultaten achter.

Wil je iedere week als eerste de nieuwe uitdaging ontvangen en op de hoogte blijven van de laatste blogs op Sweat and be Fit abonneer je dan snel hieronder.Categorieën:lentefit

Tags: , , ,

1 reply

  1. Pfff 😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: