Lentefit-programma

Vandaag overheerste een belangrijk thema de kranten: Nederlanders zijn minder fit door de tweede lockdown. Daarbij komt nog dat één op de vier Nederlanders die minder zijn gaan sporten (of gestopt zijn), zijn ook een stuk ongezonder gaan eten. Dubbel negatief effect, dus. Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie van Rutte en de Jonge en zoals het er nu uitziet is het niet te verwachten dat de sportscholen al weer open mogen.

Maar we kunnen ons niet afhankelijk op blijven stellen. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor onze eigen gezonde leefstijl. Dus een dichte sportschool, hoe erg vervelend ik dat persoonlijk ook vind, kan en mag geen reden zijn om niet fit te zijn. Dus heb jij de afgelopen maanden te veel binnen gezeten? Heb je alle films op Netflix al gezien en zit je vaker op internet en social media dan je lief is? Ben je de afgelopen periode kilo’s aangekomen of ben je steeds minder fit. Het is tijd om nu het roer om te gooien en te werken aan een gezonde leefstijl met elke dag meerdere beweegmomenten. Hoe? Volg het Lentefit-programma van Sweat and be Fit.

Lentefit-programma van Sweat and be Fit.

Het Lentefit-programma van Sweat and be Fit start de eerste maandag in de lente en heeft elke week een sportieve uitdaging. Je vindt de uitdagingen op de Facebookpagina van Sweat and be Fit, op Instagram en op de website. Door je te abonneren op de website mis je niets en ben je gelijk op de hoogte van de nieuwste blogs, boekrecensies, evenementen en de laatste nieuwtjes.

Laat het idee los dat je een gevorderde sporter moet zijn om vooruitgang te boeken. Je eigen verwachtingen of gedachtes over je fitheid en wat je kan, kunnen je in de weg zitten. Zeker als je wat ouder bent groeit het idee dat sporten niks meer voor je is. Wellicht kan dit de eerste paar keer ook zo voelen. Spierpijn, moeite met de oefeningen, weinig uithoudingsvermogen. Maar geloof mij het gaat echt elke dag een stukje beter. Volhouden is hierbij het toverwoord.

Ik word dit jaar vijftig en heb de afgelopen vijftig jaar bij tijd en wijlen heel fanatiek gesport en andere jaren echt veel te weinig. Mijn doel is om de komende vijftig jaar fitter te zijn dan de afgelopen vijftig jaar. Onmogelijk? Ik denk van niet.

Laat hieronder jouw mailadres achter om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe uitdagingen en de laatste nieuwtjes op Sweat and be Fit.Categorieën:lentefit, Lifestyle

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: