Doelen voor februari

Aan het begin van 2019 heb ik mijzelf een aantal doelen gesteld. Ik wil in 2019 minimaal 5.000.000 stappen lopen, 2.600 kilometer hardlopen en 2.500 kilometer fietsen. Drie doelen waar ik fysiek toe in staat moet zijn. Zeker als ik aan het einde van het jaar een trailrun van minimaal 80 kilometer wil lopen.

Hardlopen is wel even een dingetje. Ik weet niet of meer lopers er na een blessure last van hebben, maar hoe graag ik ook wil, het lukt nog niet echt. Zeker met sneeuw en ijs op de weg ben ik bang dat mijn enkelbanden het nog niet aankunnen. De scores voor januari zijn dan ook bedroevend. Hardlopen heb ik nog niet gedaan, op af en toe een sprintje naar de trein of tijdens het wandelen een klein drafje van 200 of 300 meter. Ook met fietsen, loop ik met 55 kilometer op de teller, achter op mijn doel.

Het stappendoel is eigenlijk het enige wat wel goed gaat. Met 463.495 stappen in de pocket zit ik na een maand bijna op de 10% van mijn doel. Tevens goed voor 373 kilometers wandelen. Ik merk dat wandelen goed is voor mijn enkelbanden en dat deze steeds sterker worden. Ondanks dat het niet altijd even goed weer is en ik af en toe behoorlijk nat ben geworden, is het heerlijk om door de omgeving te wandelen. Steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken en mijzelf te verwonderen dat er ook in het saaie, niet echt spraakmakende Nieuwegein ook fantastisch mooie plekken te vinden zijn.

Het doel voor februari is om de 1 miljoen stappen aan te tikken. Niet alleen mijn eigen woonplaats te verkennen, maar ook door andere steden te zwerven. Daarnaast wil ik minimaal 100 kilometer hardlopen en 250 kilometer fietsen. Immers, de doelen zijn gesteld en ik ben niet het type om ze aan de kant te zetten. Met nog elf maanden voor de boeg is dat uiteraard nog helemaal niet aan de orde.  

Naast alle sportieve doelen ga ik in februari het aantal blogs op mijn site opvoeren. Ga ik vegan producten testen en zal ik andere vegan sporters een plekje geven op mijn site. En zeker niet onbelangrijk, ga ik weer verder met het filmproject ‘van 111 kilo naar 111 kilometer’.   Categorieën:Hardlopen, Running, Training

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: