New York Pizza

Twee weken geleden probeerden wij bij New York Pizza een Vegan Shoarma Pizza af te halen. Helaas was deze rond de klok van zes al uitverkocht. Saskia besloot een Vegan Veggie te bestellen met vegan kaas, cherry tomaatjes en rucola. Omdat ik warme cherry tomaatjes niet lekker vind, besloot ik de mijne bij de Domino’s te halen. De NYP heeft immers maar twee vegan varianten in het assortiment. Thuis gekomen bleek er op de pizza van Saskia geen rucola te zitten, waardoor ‘ie wel erg kaal was. Mijn pizza van de domino’s (tomatensaus, vegan kaas, verse spinazie, verse tomaat, paprika, rode ui en jalapeno’s) was goed te eten. Maar wij wilden natuurlijk nog steeds weten hoe de vegan shoarma pizza van de NYP smaakt.

Ik besloot een mail te sturen naar het hoofdkantoor van New York Pizza om aan te geven dat ik niet erg tevreden was over de service en de beschikbaarheid van het toch al beperkte assortiment voor veganisten. Via het hoofdkantoor werd ik doorverwezen naar de franchisenemer, die ons vervolgens twee vegan Shoarma pizza’s aanbood. Afgelopen vrijdag hebben wij ze opgehaald.

Het is een pizza met tomatensaus, rode ui, vegan knoflook swirl (dat klinkt hipper dan saus) en vegan kaas. De shoarma is gemaakt van vegan kipstukjes met knoflookolie op de rand. Wij waren verrast door de smaak en moeten zeggen dat het best wel lekker was. De twee pizza’s hebben wij over drie personen verdeeld en met 529 kcal per pizza, was dit met 353 kcal per persoon best een lichte maaltijd. Dezelfde pizza met veel dierenleed (de east side shoarma) is ruim 150 kcal meer. Dit alleen is al een reden om voor de vegan variant te kiezen 🙂

Ondanks dat de keuze nog beperkt is en wat mij betreft vegan de norm zou moeten zijn en vlees- en kaastoppings de uitzondering, maakt NYP kleine stapjes de goede richting op. Sinds kort hebben als dessert de Non-Dairy Chocolate Fudge Brownie en de Non-Dairy Chunky Monkey van Ben & Jerry’s op de kaart staan. Nog niet geproefd, maar vast gevaarlijk lekker.

Ook milieutechnisch probeert NYP volgens hun website het beste beentje voor te zetten, ze proberen onder andere het gebruik van plastic te minimaliseren, gebruiken zo veel mogelijk e-bikes en ledverlichting en halen de groente bij de plaatselijke groenteboer. Uiteraard milieutechnisch een druppel op de gloeiende pizzaplaat als je nog steeds dierlijke producten in het merendeel van je producten verwerkt. Maar kleine stapjes in de goede richting zijn ook stapjes, het zou alleen wel wat sneller mogen.Categorieën:Food, Out & About, Vegan

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: