Week 1 | Alle begin is moeilijk

Na een beetje freewheelen, heb ik eindelijk een schema gemaakt voor de komende 55 weken. Waarbij de trainingsomvang steeds verder op zal lopen. Want voor een trail van 111 kilometer is een serieuze voorbereiding nodig.

IMG_20171128_091957_724-02

Mijn eerste loopje was op dinsdagochtend. Het was lastig om mij er toe te zetten. Het was vroeg en buiten was het nat en koud. Maar ik heb het schema niet voor niets gemaakt, dus omkleden en hardloopschoenen aan. Ik ben de laatste maanden wat aangekomen en dat is goed aan mijn tempo en uithoudingsvermogen te merken. Na vijf kilometer zitten de eerste kilometers van het schema er op. Iets meer dan een half uurtje. Daar is nog veel werk te verrichten het komende jaar. Het tempo moet er weer inkomen, maar ook het aantal kilometers dat ik zonder wandelen en half dood te gaan kan lopen zal explosief moeten toenemen.

Donderdagochtend hetzelfde ritueel. Met frisse tegenzin hijs ik mij, terwijl eenieder in huis nog lekker in bed ligt, in mijn hardloopkleding en zet mijn muziek aan. Hetzelfde rondje nog maar een keer. Het lopen gaat iets beter. Op vrijdag staat de derde loop op het programma. Dit keer een iets langer rondje. Tien kilometer. De eerste vijf kilometer gaan redelijk, maar de laatste vijf zijn toch wel een kwelling. Thuisgekomen is mijn sok aardig bebloed. Een klein wondje aan mijn teen. Niets bijzonders dus.

Op de zondagmorgen zal ik mijn langere lopen moeten gaan plannen. Al is lang natuurlijk zo’n eerste week nog niet aan de orde. Er staat  tien kilometer op het programma. Het zijn er elf geworden. Met af en toe een klein stukje wandelen. Maar al met al ging het niet heel slecht. Dat zondagochtend voor een hoop mensen, althans in Nieuwegein, een hardloopochtend is, was goed te merken. Leuk om al die verschillende lopers te zien. De één is diep weggezonken in zijn of haar muziek, de ander knikt vriendelijk of zegt gedag. Ikzelf zou het liefst onzichtbaar zijn. Maar aangezien ik deze weg voor mijzelf ben ingeslagen en ik de komende anderhalf jaar ga transformeren in een ultraloper zal de buitenwereld er maar aan moeten wennen.

Met 31 kilometer op de teller sluit ik deze hardloopweek af. Volgende week zullen het er iets meer worden. En op zondag loop ik de Bruggenloop in Rotterdam.

Week 48-2017Categorieën:Hardlopen, Running, Training

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: